Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Naţionala Rusiei, descalificată cu suspendare până la sfârşitul Euro-2016

© AFP 2024 / PHILIPPE HUGUEN Чемпионат Европы по футболу во Франции
Чемпионат Европы по футболу во Франции - Sputnik Moldova
Abonare
Sancţiunea ar putea fi aplicată în cazul repetării unor incidente similare. Totodată, Rusia va trebui să achite o amendă importantă.

CHIŞINĂU, 14 iun — Sputnik. UEFA a descalificat cu suspendare echipa națională de fotbal a Rusiei, din cauza dezordinilor provocate în timpul meciului cu fotbaliștii englezi, comunică R-Sport, cu referire la site-ul oficial al organizației. În afară de aceasta, Federația de Fotbal a Rusiei va trebui să achite o amendă de 150 de mii de euro.

Российские футбольные фанаты в Манделье недалеко от Канн на юге Франции - Sputnik Moldova
Mass-media: autoritățile din Franța au decis să deporteze 50 de suporteri din FR

Descalificarea cu suspendare presupune că naționala Rusiei ar putea fi exclusă din competiție în cazul în care incidentele se vor repeta, chiar dacă acest lucru se va produce în afara stadioanelor.

De menționat că FFR nu are dreptul la recurs.

Ministrul Sportului al Rusiei și președintele FFR, Vitali Mutko, consideră că pedeapsa este exagerată. Potrivit acestuia, amenda impusă FFR este enormă, însă un recurs nu are rost.

„Ce are cu asta echipa? Ea nu este vinovată ca să fie pedepsită", a afirmat Mutko.

După meciul disputat între Anglia și Rusia, care s-a încheiat cu scorul 1:1, treizeci de suporteri ruși au năvălit în sectorul fanilor echipei engleze provocând dezordini. Încăierarea a continuat până când au intervenit stewarzii. Totodată, între fani nu a existat nici un fel de zonă-tampon. UEFA a deschis o cauză disciplinară în privinţa Rusiei, „pentru dezordini în masă, comportament rasist și utilizarea pirotehnicii".

Fluxul de știri
0