Marian Munteanu: A venit timpul să apară efervescența națională

© bursa.roMarian Munteanu
Marian Munteanu - Sputnik Moldova
Abonare
Inițiatorul demonstrației studențești din Piaţa Universităţii din 1990, Marian Munteanu, îi încurajează pe români să se mobilizeze şi să-și ia soarta în mâini pentru a prealua conducerea politică a României prin partide noi care respectă patrimoniul național și cultural.

BUCUREŞTI, 14 iunie — Sputnik. Înainte de alegerile locale, Marian Munteanu a fost în centrul istoric al Craiovei şi a acordat un interviu publicației Jurnalul Olteniei.

Liderul studenților din 1990 — 1991 s-a hotărât să se implice activ în renaşterea României prin platforma civică pe care a lansat-o, "Alianța Noastră". Totodată, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate publicaţiei „Jurnalul Olteniei", Marian Munteanu a declarat că România este obosită.

"Să trecem la un alt nivel în care, în primul rând, să avem mai multă încredere în noi înşine şi să ne lăsăm mai puţin manevraţi şi duşi de colo colo de tot felul de „binevoitori" şi să ne luăm soarta în propriile mâini", a spus Marian Munteanu.

Sute de persoane au protestat la Cotroceni împotriva construirii mega moscheii - Sputnik Moldova
Despre generaţia care deţine know-how-ul dezvoltării

El crede că românii au aşteptat prea mult de la tot felul de indivizi şi au acordat prea mult credit unor oameni fără valoare care nu meritau încrederea poporului.

Pentru România, Munteanu este de părere că un drum bun înseamnă apariţia unor noi forţe politice care să implice elementului sănătos al societăţii, să preia controlul Parlamentului, să intervină în procesul legislativ, să facă ordine, să vină cu legi pozitive, corecte şi în avantajul cetăţenilor şi să plaseze în funcţiile executive ale statului român oameni cu adevărat cinstiţi şi competenţi.

"Alianţa Noastră", asociaţia civică fondată recent de Marian Munteanu, vine cu un mesaj bazat pe respectul valorilor naţionale şi al intereselor noastre identitare şi patrimoniale. Asociaţia este deschisă tuturor celor care doresc ca românii să-şi ia soarta în propriile mâini şi să participe în mod activ şi responsabil la conducerea acestei ţări.

În toate judeţele din ţară s-a declanşat operaţiunea de organizare a "Alianţei Noastre". Sunt invitaţi oameni care au ceva de spus şi care au capacitatea de a face ceva pentru a deveni o alternativă serioasă în alegerile din toamnă.

"Nu este bine când se fac de undeva de sus, eventual doar când ne ajută Dumnezeu, dar cred că Dumnezeu intervine de sus îndemnându-ne să ne rezolvăm noi problemele. Adică să participăm noi la această muncă. Poate a venit momentul să apară această efervescenţă naţională care să ne scoată din fundătura în care ne-au aruncat aceste decenii de dificultăţi, delăsare, corupţie…", a încheiat Marian Munteanu.

Fluxul de știri
0