Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ceadâr-Lunga sub ape după ploaia de noaptea trecută

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Noaptea, ploaia a fost deosebit de puternică în centrul raional şi a provocat inundarea mai multor clădiri, iar salvatorii au fost nevoiți să evacueze 20 de persoane.

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Peste 50 de case private din Cedâr-Lunga au avut de suferit din cauza precipitaţiilor abundente de luni spre marți, a relatat pentru Sputnik departamentul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI al RM.

Potrivit meteorologilor, noaptea, în centrul raional precipitațiile au constituit 69 de mm și au căzut în decursul a două ore.

Последствия дождя в Кишиневе (ул. Тимиш) - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sute de gospodării au fost inundate în urma ploilor din 31 mai

Au fost inundate 52 de gospodării, inclusiv construcțiile de la suprafață și subsolurile.

Consecințele au fost lichidate de 45 de colaborator ai SPCSE cu șapte autospeciale.

Apa, al cărei nivel atingea pe alocuri un metru, a fost pompată din nouă gospodării.

Mai mult decât atât, din clădirile care au avut cel mai mult de suferit din cauza capriciilor naturii, au fost evacuați 21 de oameni.

"Pagubele în urma ploii de marți spre miercuri vor putea fi evaluate doar după lichidarea consecințelor ei", a comunicat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al SPCSE, Diana Țurcan.

În zilele de 13 și 14 iunie, în Moldova este în vigoare "codul galben" de vreme rea în legătură cu ploile torențiale. În această perioadă, volumul precipitațiilor, potrivit meteorologilor, va constitui între 15 și 35 de litri pe metru pătrat.

Fluxul de știri
0