Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de gospodării au fost inundate în urma ploilor din 31 mai

© Sputnik / Rodion ProcaПоследствия дождя в Кишиневе (ул. Тимиш)
Последствия дождя в Кишиневе (ул. Тимиш) - Sputnik Moldova
Abonare
Ploaia din 31 mai a înnămolit gospodării, beciuri, grădini, poduri, fântâni, a dărâmat garduri, dar și a distrus culturi agricole.

CHIŞINĂU, 2 iun – Sputnik. Potrivit ultimelor informații operative, raportate din subdiviziunile Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, ploile au afectat localități din nouă raioane. Este vorba despre raioanele Leova, Soroca, Hâncești, Basarabeasca, Anenii Noi, Cantemir, Criuleni, Rezina, Ialoveni și municipiul Chișinău.

Ploile au înnămolit gospodării, beciuri, grădini, poduri, fântâni, dărâmat garduri, dar și au distrus culturi agricole.

Astfel, pentru raionul Leova în localitățile Iargara, Băiuș, Cociulia Nouă și Covurlui, în total au fost înnămolite 17 gospodării, 12 beciuri, 21 fântâni, 21 grădini, dar și distruse 3 poduri, 106 metri gard și 0,6 km drum local.

Pentru raionul Soroca, în localitățile Cosăuți, Cremenciug, Nimereuca, Șeptelici, Tătărăuca Veche, Trifăuți, Vasilcău și Visoca, în total au fost înnămolite 39 de gospodării, mai multe grădini și distruși 24 km de drum local.

Automobil pe strada Timiş din Chişinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Primăria vine cu totalurile pagubelor provocate de ploile de aseară din Chişinău

Pentru raionul Hâncești, în satul Logănești în total au fost înnămolite 120 gospodării, 25 de beciuri și 5 grădini.

Pentru raionul Basarabeasca, satul Sadaclia au fost înregistrate drept înnămolite 7 gospodării și 6 beciuri.

Pentru raionul Anenii Noi, satele Mereni, Maximovca, Telița și Roșcani au fost înnămolite 2 gospodării, 10 grădini, dar și distruși 7 km de drum local și 15 metri gard.

Pentru raionul Criuleni, în satele Bălțata, Dalinoe și Bălăbănești au fost înregistrate mai multe porțiuni de drumuri locale înnămolite.

Pentru raionul Rezina, în satul Țareuca, au fost înregistrate mai multe beciuri inundate.

Pentru raionul Ialoveni, satul Sociteni- o fântână și un beci înnămolite.

Pentru raionul Cantemir, satul Cociulia, ploaia a distrus hectare de culturi, printre care 65 ha orz, 46 ha porumb, 18 ha floarea soarelui, 6 ha mazăre, 3 ha grâu, dar și 40 ha de livezi cu măr.

În toate aceste localități, echipele de salvatori și pompieri din teritoriu, au lucrat în regim alert pentru pomparea apei din gospodăriile afectate.

Pentru municipal Chișinău, aici salvatorii au acționat la pomparea apei din curți, subsoluri și fântâni pentru telecomunicații din străzile Tighina, Vasile Alecsandri și Muncești.

Referitor la situația din localitatea Iargara, raionul Leova, cele trei bazine acvatice sunt monitorizate în continuare, nivelul apei fiind în scădere.

Nicio persoană nu a avut de suferit în urma inundaţiilor din 31 mai. 

Pagubele provocate de ploi vor fi estimate de către Comisiile pentru situații excepționale locale.

Fluxul de știri
0