Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ratingul Soft Power al țărilor: Rusia - un salt de pe poziţia 50 pe 27

© Sputnik / Александр Поляков / Accesați arhiva multimediaВид на здание МИД РФ на Смоленской площади в Москве
Вид на здание МИД РФ на Смоленской площади в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
A fost luată în considerare influența tot mai mare pe care Moscova o exercită în lume prin intermediul instrumentarului umanitar, şi nu militar sau financiar.

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Rusia a acces pentru prima dată în lista primelor celor mai influente 30 de țări conform criteriul Soft Power. Ratingul este întocmit de agenția britanică de PR Portland, în funcţie de capacităţile statelor de a influența alte țări prin valorile societății civile, dar nu prin bani sau arme, transmite RIA Novosti, cu referire la "Komersant".

În ajunul publicării oficiale a ratingului, jurnaliștii au aflat că Rusia s-a plasat pe locul 27, pe fundalul temperării fazei active a conflictului din Donbas, dar și datorită acțiunilor Moscovei în cadrul luptei contra grupării teroriste "Stat Islamic".

В метро Брюсселя прогремел взрыв - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: putem lupta cu terorismul doar unindu-ne eforturile

În ratingul Soft Power de anul trecut, Rusia a făcut parte din top-50.

Poziția de lider în 2016 a fost ocupată de SUA, acum un an analiștii acordându-i acest loc Marii Britanii. Pe locul doi s-a situat Germania, iar pe locul trei — Japonia.

Calcularea indicelui a fost realizată în baza a două criterii — indicii obiectivi și subiectivi. Din categoria indicatorilor obiectivi fac parte, între altele, asemenea parametri cum ar fi administrarea de stat, climatul de afaceri, educația și antrenarea țărilor în rezolvarea problemelor globale. Indicatorii subiectivi sunt determinați de datele sondajelor opiniei publice în 25 de țări ale lumii: atitudinea față de bucătăria națională, evaluarea tehnicii și a mărfurilor de lux produse în țară, amenajarea, amabilitatea locuitorilor, cultura și componenta externă a țării.

Rusia a demonstrat cel mai bun rezultat în ceea ce priveşte extinderea rețelei de reprezentanțe diplomatice în străinătate și antrenarea în contracararea provocărilor globale. Rusia se află pe locul 9 la acest indicator (pe primul loc se situează Franța).

Fluxul de știri
0