SUA şi Europa au păreri opuse despre sancţiunile impuse FR

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaКапитолийский холм. Италия. Архив
Капитолийский холм. Италия. Архив - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce majoritatea europenilor se pronunţă pentru anularea sancţiunilor economice împotriva Rusiei, cei mai mulţi dintre americanii chestionaţi ar vrea ca sancţiunile să fie prelungite.

CHIŞINĂU, 14 iun — Sputnik. Potrivit sondajului Sputnik.Opinii, aproape jumătate dintre europenii chestionaţi — 47% se pronunţă pentru anularea sancţiunilor împotriva Rusiei în iunie 2016. De această părere sunt peste jumătate dintre locuitorii Italiei — 51%, iar în Germania şi Franţa pentru anulare s-au pronunţat respectiv 48% şi 43% din populaţie. În SUA doar 29% dintre americani au pledat pentru anularea sancţiunilor împotriva Rusiei. Datele au fost obţinute în urma sondajului realizat de cunoscuta companie de cercetare Ifop şi compania britanică Populus la comanda Agenţie de presă şi radio Sputnik.

Сенат Франции проголосовал за смягчение санкций против России - Sputnik Moldova
Senatul Franței a votat pentru diminuarea sancțiunilor împotriva Rusiei

Locuitorii SUA îşi doresc cel mai mult prelungirea sancţiunilor. La întrebarea „sancţiunile impuse Rusiei trebuie anulate sau prelungite în iunie 2016", 42% dintre americani au răspuns că acestea trebuie prelungite. În Germania şi Franţa acest procent a constituit 31% şi 29% respectiv, iar printre italieni această opinie este împărtăşită de doar 27%. Numărul celor care nu şi-au formulat o opinie în privinţa sancţiunilor împotriva Rusiei a constituit 21% în Germania, 22% în Italia, 28% în Franţa şi 29% în SUA.

UE a adoptat sancţiunile economice în privinţa Rusiei în 2014. Ţările UE urmează să ia până la sfârşitul lunii iunie 2016 o decizie definitivă privind prelungirea sancţiunilor.

Sondajul a fost realizat în SUA şi Italia în perioada 15 — 21 aprilie 2016 de importanta companie britanică de cercetare Populus. În Franţa şi Germania sondajul a fost efectuat de una dintre cele mai vechi companii franceze de studiere a opiniei publice, Ifop, de la 14 până la 18 aprilie 2016. La sondaj au participat în total 4010 respondenţi din SUA (1002 persoane), Germania (989), Franţa (1008) şi Italia (1011). Eşantionul reprezintă populaţia ţării pe criterii de gen, vârstă şi geografie. Marja de eroare pe eşantion nu depăşeşte 3,1% cu probabilitatea de 95%.

© SputnikSancțiunile împotriva Rusiei
Sancțiunile împotriva Rusiei - Sputnik Moldova
Sancțiunile împotriva Rusiei

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia)

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus", Ifop,şi Forsa. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt efectuate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA privind cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de presă și radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Puteţi vedea şi alte studii realizate de Sputnik.Opinii:

http://sputniknews.com/trend/sputnik_polls_2016/

Fluxul de știri
0