Senatul Franței a votat pentru diminuarea sancțiunilor împotriva Rusiei

© Sputnik / Ирина Калашникова / Accesați arhiva multimediaСенат Франции проголосовал за смягчение санкций против России
Сенат Франции проголосовал за смягчение санкций против России - Sputnik Moldova
Abonare
Senatorii francezi așteaptă de la partea rusă eliminarea restricțiilor pentru produsele alimentare și agricole.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik. Senatul francez a votat cu o majoritate de voturi rezoluția prin care se cere relaxarea regimului de sancțiuni împotriva Rusiei, transmite RIA Novosti.

În cadrul procedurii de vot a camerei superioare a Parlamentului „pentru" au votat 302 senatori, „împotrivă" — 16. Documentul poartă un caracter de recomandare.

Города России. Москва - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul: prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei nu va avea efect pozitiv

Autorii lui cheamă guvernul Franței să insiste, în cadrul discuțiilor de la Bruxelles cu privire la sancțiuni, asupra unei diminuări treptate a regimului de sancțiuni în corespundere cu îndeplinirea acordurilor de la Minsk privind reglementarea în Ucraina.

Rezoluția mai recomandă eliminarea sancțiunilor personale împotriva parlamentarilor ruși, pentru a simplifica dialogul între părți.

Senatorii francezi așteaptă de la partea rusă eliminarea restricțiilor pentru produsele alimentare și agricole.

În cadrul dezbaterilor asupra rezoluției, majoritatea senatorilor au declarat într-o singură voce că Rusia este un partener istoric al Franței și că ambele țări au legături culturale, economice și diplomatice strânse.

Secretarul de Stat pentru afaceri europene de pe lângă MAE al Franței, Harlem Désir, care reprezintă poziția guvernului, a declarat că regimul de sancțiuni trebuie menținut.

„Da, noi ne dorim eliminarea sancțiunilor, însă după reglementarea situației din Donbass. Atunci când acordurile de la Minsk vor fi îndeplinite, sancțiunile vor fi eliminate", a spus el.

Acțiunea sancțiunilor împotriva Rusiei expiră la 31 iulie. Decizia privind prelungirea lor va fi luată la summitul Uniunii Europene din 28-29 iunie.

Fluxul de știri
0