Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce merită să investești în Moldova - explicațiile lui Pavel Filip

© Guvernul Republicii MoldovaPremierul Republicii Moldova, Pavel Filip
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru a-i convinge pe oamenii de afaceri că Republica Moldova este o țară prielnică pentru afaceri profitabile, Pavel Filip a relatat despre măsurile luate de guvernarea de la Chișinău în vederea asigurării stabilității politice, economice și sociale ca element esențial în atragerea investițiilor.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Premierul moldovean, Pavel Filip, a declarat în cadrul Forumului oamenilor de afaceri din Republica Moldova și Republica Cehă că țara noastră are potențial și că are rost ca investitorii să vină aici.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Filip ademenește investitorii cu o industrie dulce

La fosrum, care s-a desfășurat la Chișinău cu ocazia vizitei în Moldova a premierului ceh, Bohuslav Sobotka, au participat șefii guvernelor ambelor state, informează serviciul de presă al Guvernului.

Cei doi oficiali au pledat pentru impulsionarea relațiilor moldo-cehe pe multiple planuri, în special a cooperării comercial-economice.

Pentru a-i convinge pe oamenii de afaceri cehi că Republica Moldova este o țară prielnică pentru afaceri profitabile, Pavel Filip a relatat despre măsurile luate de guvernarea de la Chișinău în vederea asigurării stabilității politice, economice și sociale ca element esențial în atragerea investițiilor. 

„Am reușit să asigurăm o stabilitate în Moldova și vă invit să investiți! Moldova este o țară cu potențial în domeniul dezvoltării afacerilor. Suntem pe ultima sută de metri în vederea semnării unui acord cu FMI, fapt ce ne va permite să avem acces la finanțarea externă. Cehia este un partener cheie pentru Moldova și ne dorim o implicare mai activă a investitorilor cehi în economia națională”, a spus Premierul Pavel Filip.

În acest context participanții la forum au fost informați și despre pașii făcuți în sensul reformării justiției, precum și despre modificarea legislației privind efectuarea controalelor și reducerea numărului entităților de control de la 69 la 10.

Sursa citată menționează că în anul 2015 schimburile comerciale dintre Republica Moldova și Republica Cehă au constituit circa 75 de milioane de euro.

Fluxul de știri
0