Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ar putea să se întâmple miercuri, la ora 12.00

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Toate forțele politice și reprezentanții societății civile sunt invitați la Primăria Capitalei, pentru a participa la discuțiile cu privire la demiterea primarului Dorin Chirtoacă. Organizatorii evenimentului au declarat că aceste discuții vor fi absolut transparente.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Miercuri, ora 12, la sediul primăriei Chișinău demarează discuții în vederea demiterii primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Consilierul municipal Ion Ceban a anunțat că la aceste discuții sunt invitați reprezentanții forțelor politice și cei ai societății civile.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Politică
Senzaţional! Cererea de demisie a lui Chirtoacă: am obosit, plec

Potrivit lui Ion Ceban, atât colectarea de semnături în vederea organizării unui referendum de demitere, cât și adoptarea unei decizii în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) privind acest referendum sunt modalități valabile de declanșare a plebiscitului.

Totodată, Ceban a subliniat că ar fi preferabil să fie adoptată o decizie în CMC, deoarece asta va simplifica mult procesul.

”Îi așteptăm absolut pe toți. Nu vedem aici dreapta sau stânga, roșu sau galben. Toți trebuie să se așeze la masa de discuții și să eliminăm această mizerie din orașul Chișinău. Pledăm pentru discuții deschise în prezența camerelor de luat vederi”, a declarat Ion Ceban.

Consilierul socialist a criticat și cu această ocazie starea de lucruri din mai multe domenii de care răspunde Dorin Chirtoacă.

Fluxul de știri
0