Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Senzaţional! Cererea de demisie a lui Chirtoacă: am obosit, plec

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
În cerere se spune, înre altele, că primarul și-ar cere iertare pentru că a încercat să schimbe lucrurile, dar de ce s-ar apuca, face întotdeauna mai rău și nu mai vrea ca orașul Chișinău să ajungă nr. 1 în topul celor mai urâte orașe din lume.

”Cerere de demisie

Eu, subsemnatul, Dorin Chirtoacă, Primar general al municipiului Chișinău, rog să mi se accepte cererea de demisie. Iată motivele mele:

Eu știu și am știut întotdeauna că în Primărie există corupție, că oamenii numiți de mine și protejați de mine, fură ca în codru, dar eu nu am știut să mă împotrivesc și, pe alocuri, nici nu am vrut.

Eu nu am reușit să deschid Primăria pentru cetățeni și nici să aduc transparență în felul în care lucrează Primăria. Licitațiile organizate de noi sunt trucate, pământurile municipale sunt împărțite pe furiș și nimeni nu știe, nici măcar eu, cum vor arăta proiectele de infrastructură pentru care împrumutăm bani și pentru care voi, cetățenii, veți plăti până în 2043. Asta pentru că așa e mai ușor de furat. Așa s-a întâmplat cu toate proiectele și așa va fi și cu strada Ștefan cel Mare.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă va fi demis după nuntă și va avea mult timp pentru familie

Eu am promis, dar nu vreau și nici nu mă duce capul să fac drumuri de calitate europeană, nici trotuare pentru pietoni și bicicliști, nici grădinițe pentru copiii voștri, nici să scot mirosul neplăcut din oraș. Eu nu știu cum să organizez un transport public normal, un sistem de canalizare pluvială, nu pot opri distrugerea parcurilor și a zonelor verzi, nu pot curăța orașul de gherete, de panouri, dar câteodată mai dau și autorizații pentru noi gherete și panouri.

Eu am încercat să schimb lucrurile, dar de ce nu m-aș apuca, fac întotdeauna mai rău. Nu vreau ca orașul Chișinău să ajungă nr. 1 în topul celor mai urâte orașe din lume. Am obosit. Plec.

Vă rog să acceptați această cerere de demisie.

Cu regret, aproape primar,

Dorin Chirtoacă.”

Această cerere de demisie, pe care deocamdată nu se cunoaște dacă a semnat-o sau nu Dorin Chirtoacă, a fost adusă la primăria capitalei de consilierii municipali din partea PPEM.

Fluxul de știri
0