Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cetăţean bulgar, condamnat în RM pentru contrabandă cu 127 kg de heroină

© Sputnik / Олег Золото / Accesați arhiva multimediaНаркотики
Наркотики - Sputnik Moldova
Abonare
Bulgarul a încercat să introducă pe teritoriul ţării noastre o cantitate importantă de droguri, ascunse sub podeaua autocamionului.

CHIŞINĂU, 13 iun — Sputnik. Cetăţeanul Bulgariei a fost condamnat la 12 ani închisoare fiind recunoscut culpabil de contrabandă cu droguri în proporţii deosebit de mari., informează Procuratura Generală.

"Procurorii au demonstrat prin probe că, în luna august 2015, inculpatul a încercat să introducă prin contrabandă pe teritoriul Uniunii Europene aproximativ 127 kg de heroină, iar pentru a nu fi depistat la frontieră, acesta a ascuns drogurile în containere montate sub podeaua autocamionului, în care aparent, transporta doar plăci de ceramică", comunică sursa.

droguri, heroină, poliţie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vindeau heroină în toată ţara: 11 reţinuţi şi patru cercetaţi

Intenţiile criminale ale acestuia au fost zădărnicite în timpul controlului la postul vamal Giurgiuleşti-Galaţi, în timp ce inculpatul încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova cu „marfa".

Procuratura notatează c unitatea de transport condusă de inculpat a intrat pe teritoriul Republicii Moldova prin postul vamal Giurgiuleşti — Reni şi urma să iasă prin Giurgiuleşti — Galaţi. Astfel, în schema traficanţilor, statul nostru avea statut de ţară- tranzit, destinaţia finală a substanţelor narcotice fiind Grecia.

Autocamionul şi semiremorca, utilizate de cetăţeanul bulgar la comiterea crimei au fost confiscate în folosul statului.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Fluxul de știri
0