Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vindeau heroină în toată ţara: 11 reţinuţi şi patru cercetaţi

© IGPdroguri, heroină, poliţie
droguri, heroină, poliţie - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații au reţinut 15 persoane, membri ai patru grupări infracţionale specializate în trafic de droguri.

CHIŞINĂU, 2 iun – Sputnik. Oamenii legii au reţinut 15 persoane, membri ai patru grupări infracţionale specializate în trafic de droguri.

Bărbații, cu vârste cuprinse între 22 și 38 de ani, domiciliați în Chișinău, Orhei, Drochia, Cimișlia și Basarabeasca, sunt suspectați de comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari, de tip heroină, pe teritoriul țării.

Pe parcursul a două săptămâni, polițiștii au efectuat opt achiziții de control, fiind procurate și scoase din circuitul ilicit aproximativ 10 grame de heroină. Totodată, în urma colaborării cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare,  Brigada cu Destinație Specială „Fulger”, Direcția Chinologică a Serviciului Vamal, au fost stopate cinci automobile pe teritoriul municipiului Chișinău. În cadrul verificărilor au fost depistate și ridicate 12 pachețele din staniol cu heroină cu masa totală de 8 grame, seringi cu urme vizibile de utilizare, telefoane mobile, precum și peste 30 de mii de lei, obținute în urma comercializării drogurilor.

La domiciliile suspecților au fost ridicate seringi goale, mijloace bănești care au fost utilizați în cadrul achizițiilor de control, cântare folosite cu urme de heroină, telefoane mobile, cartele SIM și alte instrumente utilizate la distribuire și consumul drogurilor.

În total au fost ridicate circa 20 de grame de heroină în valoare de 50 de mii de lei.

În privința a 11 persoane reținute au fost eliberate mandate de arest pentru 30 de zile, iar patru sunt cercetați în stare de libertate. Aceștia își recunosc vina și colaborează cu organul de urmărire penală.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de circulația ilegală a substanțelor narcotice se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

 

Fluxul de știri
0