Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De luni, în Rusia s-a scumpit vodca. Preţul este comparabil cu cel de la noi

© RIA Novosti / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaВитрина с алкогольной продукцией в супермаркете
Витрина с алкогольной продукцией в супермаркете - Sputnik Moldova
Abonare
Prin decizia Ministerului Finanțelor, acum locuitorii și oaspeții ţării vor plăti pentru o sticlă de jumătate de litru de votcă minimum 190 de ruble. Totodată, o limită maximă nu este fixată.

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Din 13 iunie, prețul minim de vânzare cu amănuntul la votcă s-a majorat în Rusia cu cinci ruble — până la 190 de ruble pentru o sticlă de 0,5 litri (aproximativ 57 de lei, ceea ce nu este cu mult mai scump decât în RM). Aceste modificări s-au produs în conformitate cu ordinul Ministerului Finanțelor al Rusiei, publicat la 2 iunie pe portalul oficial de informații juridice.

Prețurile minime la coniac și brandy au rămas la același nivel — 293 de ruble pentru o sticlă de jumătate de litru de brandy și 322 de ruble pentru o sticlă de coniac.

Продажа слабоалкогольных напитков в Москве - Sputnik Moldova
Ucrainenii vor plăti cu un dolar mai mult pentru sticla de horilcă

Prețul minim cu amănuntul la votcă este un instrument de luptă cu alcoolul ieftin contrafăcut de pe piață. Din 1 februarie 2015, el a fost stabilit de regulatorul producţiei alcoolice din Rusia la nivelul de 185 de ruble pentru o sticlă de jumătate de litru de votcă, anterior aceasta costând 220 de ruble pentru 0,5 litri.

Totodată, acciza la votcă nu s-a modificat din anul 2014 — 500 de lei pentru un litru de spirt nediluat. Producătorii de alcool propun să fie redusă valoarea accizei, pentru că în acest mod ar putea fi eliminată de pe piață producţia ilegală. Uniunea producătorilor de produse alcoolice consideră că nivelul actual al accizelor trebuie actualizat în așa mod încât acesta să corespundă și intereselor businessului, dar și ale statului și populației — potrivit calculelor lor, peţul accizei trebuie să fie aproximativ la nivelul de 300 de lei pentru un litru de votcă.

Fluxul de știri
0