Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ucrainenii vor plăti cu un dolar mai mult pentru sticla de horilcă

© Sputnik / Alexei Malgavko / Accesați arhiva multimediaПродажа слабоалкогольных напитков в Москве
Продажа слабоалкогольных напитков в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia de a majora de la 1 aprilie prețurile la spirtul etilic, care este utilizat la fabricarea băuturilor tari, a fost adoptată încă în martie de monopolistul național al pieței de alcool.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Din aprilie anul curent, prețurile cu amănuntul la alcool ar putea creşte în Ucraina cu 35%, în legătură cu majorarea prețurilor de vânzare a acestuia de către monopolistul ucrainean — compania "Ukrspirt", transmit mediile de informare din Ucraina și din străinătate.

porc - Sputnik Moldova
Crescători de animale: Ucraina ar putea să rămână fără slănină

Încă la începutul lunii martie, "Ukrspirt" a decis să majorarea din aprilie prețurile la produsele sale, care sunt utilizate la fabricarea băuturilor alcoolice. "Ukrspirt" și-a motivat decizia prin scumpirea spirtului etilic de clasă "Lux" cu 18,75%, determinată de majorarea prețurilor la grâu (+30%) din care se produce acesta și la energia electrică (+16%).

Potrivit producătorilor, luând în considerare majorarea accizelor, care a intrat în vigoare de la 1 martie, și a prețurilor la spirt, deja în aprilie prețul pentru o sticlă de votcă de 0,5 litri se va majora de la 55 până la 74 de hrivne (de la 2,1 la 2,8 dolari). Astfel, majorarea prețului cu amănuntul poate constitui 35%.

Fluxul de știri
0