Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Azi la Kiev a avut loc un marș al homosexualilor

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaParadă LGBT la Kiev, 12 iunie 2016. ЛГБТ-парад "КиевПрайд-2016"
Paradă LGBT la Kiev, 12 iunie 2016. ЛГБТ-парад КиевПрайд-2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Organizațiile care promovează interesele gay-ilor, lezbienelor, bisexualilor și transsexualilor au organizat în capitala Ucrainei un marș pe care l-au numit ”Marșul egalității KievPride-2016”. Evenimentul a fost păzit din toate părțile de un efectiv impunător al forțelor de ordine.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Marșul LGBT organizat duminică la Kiev s-a desfășurat practic fără incidente. Totodată, reprezentanții forțelor de ordine au anunțat că au fost reținute câteva zeci de persoane care s-au opus evenimentului și s-ar fi manifestat agresiv.

Марш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Poliția a evacuat participanții la marșul LGBT, dar ei promit să vină și la anul

Participanții la marș au fost păziți din toate părțile de forțele de ordine.

Potrivit surselor oficiale, pentru asigurarea desfășurării libere a evenimentului au autoritățile ucrainene au mobilizat peste o mie de angajați ai Gardei naționale.

Reprezentanții forțelor de ordine de la Kiev au anunțat din start că a fost făcut totul pentru ca marșul LGBT să se desfășoare așa cum a fost planificat de organizatori.

Șefa Poliției Naționale a Ucrainei, Hatia Dekanoidze, a subliniat că au fost luate toate măsurile atât în vederea bunei desfășurări a evenimentului, precum și pentru a asigura plecarea în siguranță a participanților la marșul LGBT.

La fel cum s-a întâmplat la Chișinău la 22 mai, când a avut loc un marș similar, și la Kiev au fost aduse mai multe autobuze pentru evacuarea participanților la marș, în caz de necesitate.

Numai că la Kiev nu a apărut necesitatea ca autobuzele să fie utilizate ”după destinație”.

Fluxul de știri
0