Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti aproape că l-a fascinat pe Voronin. Iată prin ce calități

© Preşedinţia Republicii MoldovaNicolae Timofti
Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, aproape că este fascinat de actualul șef al statului, Nicolae Timofti. Acesta din urmă, portivit liderului comuniștilor, nu s-a implicat în domeniile pentru care nu are competența necesară.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Deși are suficiente motive ca să-l critice pe actualul președinte al Republicii Moldova, fostul șef al statului și președintele PCRM, Vladimir Voronin, susține că Nicolae Timofti s-a dovedit a fi un președinte deștept.

Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti vorbeşte despre succesorul său

O declarație în acest sens Vladimir Voronin a făcut în exclusivitate pentru Sputnik Moldova, în cadrul unui interviu realizat de jurnalista Tatiana Cebotari.

”Timofti s-a dovedit a fi din start un om deștept”, susține Voronin.

Explicația lui Voronin pentru afirmația de mai sus este aceasta:

”Munca de președinte este una mult mai complicată decât pare la prima vedere. Trebuie să intri în esența multor domenii serioase și să ai capacitatea de a le înțelege și de a acționa adecvat. Timofti s-a străduit să nu-i încurce nimănui și să nu facă greșeli. Asta este foarte important. Sunt alte categorii de oameni care, fără a avea pregătirea necesară și fiind lipsiți de cunoștințe, se apucă îndată să întoarcă totul cu picioarele în sus, să fie meșter peste tot. Timofti a procedat corect prin faptul că nu s-a implicat acolo unde nu a avut cunoștințe și competente”.

Totuși, potrivit lui Voronin, aceasta nu înseamnă că Nicolae Timofti a fost votat legitim:

”A fost ales din a treia tentativă, contrar prevederilor Constituției. Mai țineți minte? La ora șase dimineața el era deja votat”, a declara Voronin.

Fluxul de știri
0