Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip ademenește investitorii cu o industrie dulce

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul s-a referit, între altele, și la oportunitățile de dezvoltare a sistemelor de irigare în agricultură. Filip s-a pronunţat pentru crearea acestor sisteme care să protejeze recolta de sfeclă de zahăr în condiții de secetă, asigurând întregul proces de producere a zahărului.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Pavel Filip încurajează investițiile în industria zahărului din Moldova, se spune într-un comunicat difuzat miercuri de serviciul de presă al Guvernului.

Sursa oficială informează despre o întrevedere a premierului Filip cu reprezentanții unei companii cu capital străin din industria zahărului.

According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Gastarbeiterii moldoveni aduc în ţară mai mulţi bani decât investitorii străini

”Şeful Executivului a apreciat rolul investitorului în dezvoltarea industriei zahărului din țara noastră şi a vorbit despre paşii întreprinşi de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri prin pârghii directe, precum simplificarea cadrului de reglementare, reforma instituțiilor de control, asigurarea stabilității și predictibilității legislației naționale”, notează sursa citată.

”Noi nu doar ascultăm solicitările antreprenorilor, dar și le implementăm”, a mai dat asigurări Filip.

Premierul a subliniat că înțelege că stabilitatea politică și cea a cadrului legal are un impact direct asupra mediului de afaceri.

”De aceea, ne-am propus ca, începând cu anul viitor, să elaborăm politica bugetar-fiscală pentru trei ani înainte. Astfel, investitorii vor avea mai multă predictibilitate la planificarea afacerilor”, a menționat șeful Guvernului.

Un subiect important al discuției a vizat oportunitățile de dezvoltare a sistemelor de irigare în agricultură. Premierul a optat pentru crearea acestor sisteme care să protejeze recolta de sfeclă de zahăr în condițiile de secetă, asigurând întregul proces de producere a zahărului, de la recoltare, procesare până la ambalare. Totodată, Pavel Filip a subliniat că în efortul Guvernului de implementare a reformelor în domeniul mediului de afaceri, principalii parteneri sunt antreprenorii și împreună cu aceștia vor fi identificate cele mai bune soluții.

Fluxul de știri
0