Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au revenit în țară militarii moldoveni plecați în misiunea KFOR4

© Sputnik / Мирослав РотарьДень открытых дверей Военная Академия
День открытых дверей Военная Академия - Sputnik Moldova
Abonare
Pacificatorii moldoveni s-au aflat în Kosovo în perioada 6 decembrie 2015 – 8 iunie 2016, unde au executat misiuni de deminare, de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Cei 41 de militari ai Armatei Naționale, care s-au aflat în ultimele 6 luni în Kosovo și au făcut parte din Forţa Multinaţională de Menţinere a Păcii (KFOR), au revenit acasă, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Militari moldoveni, al cincilea contingent detașat în Kosovo - Sputnik Moldova
Societate
Acești militari moldoveni pleacă în Kosovo

Sursa oficială mai notează că acești militari din Armata Națională au primit diplome din partea Guvernului și distincții ale Armatei Naționale în cadrul unei ceremonii la care au participat președintele Parlamentului Andrian Candu și ministrul Apărării Anatol Șalaru.

La evenimentul desfășurat la Ministerul Apărării, au participat reprezentanți ai corpului de comandă al Armatei Naționale, atașați militari acreditați în țara noastră, membri ai familiilor militarilor.

Pacificatorii moldoveni s-au aflat în Kosovo în perioada 6 decembrie 2015 – 8 iunie 2016 și au fost dislocați în baza militară italiană Camp Vilaggio din localitatea Pech, Kosovo. Ei au executat misiuni de deminare, de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Un alt contingent al Armatei Naționale a plecat în Kosovo duminică, 5 iunie curent.  El este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari. Timp de șase luni ofițerii și subofițerii vor executa misiuni de specifice teatrului de operații.

Fluxul de știri
0