Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acești militari moldoveni pleacă în Kosovo

© Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, al cincilea contingent detașat în Kosovo
Militari moldoveni, al cincilea contingent detașat în Kosovo - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Al cincilea contingent al Armatei Naţionale, care va pleca în Kosovo duminică, 5 iunie curent, este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Vineri la Ministerul Apărării a avut loc ceremonia de detaşare a celui de-al cincilea contingent al Armatei Naţionale în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo. La eveniment a participat conducerea ţării, reprezentanţi ai corpului diplomatic civil şi militar, precum şi familiile ofiţerilor şi subofiţerilor detaşaţi în misiunea KFOR, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Militari se antrenează pe un poligon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Geniştii moldoveni în Kosovo au distrus într-o zi 15 obiecte explozive

La ceremonie a participat și șeful statului, Nicolae Timofti. El a declarat:

”grație prestației de excepție a militarilor Armatei Naționale, statul Republica Moldova își întărește reputația de promotor al păcii și stabilității. 

”Actualmente, participarea forțelor internaționale la misiunea din Kosovo devine tot mai importantă. Este suficient să observăm cum evoluează situația de securitate în regiune. Astfel, Balcanii de Vest se confruntă cu un flux impunător de migranți și cu o activitate tot mai agresivă de recrutare din partea grupărilor extremiste. De aceea, în contextul provocărilor, cărora trebuie să le facă față continentul european, considerăm imperativă promovarea unei solidarități colective și a unei percepții omogene asupra problemelor ce vizează asigurarea securității”, a mai spus Nicolae Timofti.

Alt oaspete al evenimentului a fost ambasadorul Italiei, Enrico Nunziata. Potrivit lui, batalionul italian, implicat în misiunea din Kosovo, este mândru că poate să ofere în continuare propriul suport prietenilor din Moldova.

Trântă la berbec, militari moldoveni și americani - Sputnik Moldova
Societate
Trântă între militarii moldoveni și cei din SUA. Cine a luat berbecul

Sursa citată a mai menționat că ministrul Apărării, Anatol Şalaru, le-a solicitat militarilor care pleacă în Kosovo să continue cu responsabilitate și demnitate ceea ce au început colegii lor şi să contribuie, împreună cu militarii celorlalte țări, la stabilitatea regiunii balcanice. 

„Nu uitați, stimați militari, că imaginea externă a Republicii Moldova depinde și de voi. De aceea, vă îndemn să vă îndepliniți misiunea cu demnitate și să nu uitați de valorile naționale. Sunt sigur că această experiență vă va fortifica și vă va ajuta în creșterea dumneavoastră profesională”, a spus Anatol Şalaru.

Ministerul Apărării menționează că cel de-al cincilea contingent al Armatei Naţionale, care va pleca în Kosovo duminică, 5 iunie curent, este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Militarii moldoveni vor fi dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo. Mandatul lor în Kosovo va dura şase luni.

Fluxul de știri
0