Cinci societăți secrete se întâlnesc în această săptămână în Germania

© AFP 2024 / Christian BrunaProtesters take part in a demonstration against the Bilderberg conference in Telfs, Austria, on June 13, 2015.
Protesters take part in a demonstration against the Bilderberg conference in Telfs, Austria, on June 13, 2015. - Sputnik Moldova
Abonare
Cei mai influenți oameni din lumea spionajului, comerțului, politicii și finanțelor se întâlnesc în Germania în acest sfârșit de săptămână. Printre chestiunile dezbătute se numără relațiile occidentului cu Rusia și China, dar și situația economiei mondiale.

BUCUREŞTI, 10 iunie — Sputnik. Printre cei prezenți la eveniment se numără ți membrii celor mai influente cinci societăți secrete.

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger, fostul directorul CIA David H. Petraeus, Philip M. Breedlove, premierul olandez Mark Rutte, prim-ministrul belgian Charles Michel, fostul șef al MI6 John Sawers și șeful FMI, Christine Lagarde sunt câteva dintre numele cunoscute care s-au deplasat în perioada 9 — 12 iunie la Hotelul Taschenbergpalais din Dresda, Germania, cu ocazia celei de-a 64-a ediții a întrunirilor secrete ale grupului Bilderberg, informează Sputnik International.

Conferința, realizată în condiții de securitate maximă, este de notorietate secretă în discuțiile sale, motiv pentru care atrage în fiecare an demonstrații împotriva a ceea ce criticii descriu ca fiind o întâlnire la nivel global a capitaliștilor occidentali, a politicienilor și academicienilor care conspiră împotriva intereselor clasei de mijloc.

Mai jos Sputnik vă prezintă principalele celule conspirative ale lumii.

BILDERBERG CLUB

Victor Ciobanu - Sputnik Moldova
SUA şi Statele Unite ale Europei sau Noua Ordine Mondială

Găzduieşte întâlnirea anuală a celor mai mari oligarhi, politicieni, bancheri, manageri de fonduri speculative şi intelectuali liberali ai lumii. Printre mulţi alţii, în acest an şi-au anunţat prezenţa fostul secretar de stat american Henry Kissinger, fostul directorul CIA David H. Petraeus, fostul Comandant Suprem pe Europa Philip M. Breedlove, fostul șef MI6 John Sawers şi directorul FMI, Christine Lagarde.

BOHEMIAN CLUB

Clubul a fost fondat în 1872 şi este format în general numai din bărbaţi care se întâlnesc anual în luna iulie la Bohemian Grove, un camping de elită din California, unde foști președinți, directori de mass-media, artiști, muzicieni și oameni de afaceri importanți discută cum şi spre ce direcţie să mişte gândirea maselor.

Motto-ul clubului este luat din William Shakaspeare: „Păianjenii să nu intre aici". Membrii clubului sunt supravegheaţi anual de un "căpitan". Adunarea are loc într-un amfiteatru imens, iar patronul este Ioan de Nepomuk, care a fost înnecat în râul Vltava la porunca lui Venceslas, Rege al romanilor şi al Boemiei.

COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS

Este format din peste 4.900 de membri, incluzând oficiali guvernamentali, oameni de știință, oameni de afaceri, jurnaliști, avocați și gânditori liberali. Este cunoscut drept cel mai puternic centru de politici publice din America. Societatea John Birch, un think-tank conservator, susține CFR este "vinovat de conspirație pentru a construi un guvern mondial".

TRILATERAL COMMISSION

Jean-Claude Van Damme - Sputnik Moldova
Van Damme: Familiile Rockefeller și Rothschild nu-l vor lăsa pe Trump să câștige

Fondată de David Rockefeller în 1973. Comisia Trilaterală organizează întâlniri la Washington, Paris și Tokio. Adună oameni din mediul politic, din mediul afacerilor și din lumea academică. Scopul său principal este de a "promova o cooperare mai strânsă între aceste zonele industrializate ale lumii cu responsabilități de conducere partajate în sistemul internațional mai larg".

Fostul senator republican conservator Barry Goldwater, în cartea sa "Fără Scuze", a descris comisia astfel:

"Un efort abil, coordonat pentru a prelua controlul și a consolida cele patru centre de putere: puterea politică, sistemul monetar, puterea intelectuală și puterea bisericească… pentru crearea unei puteri economice mondiale superioare guvernelor politice ale statelor-naţionale implicate".

COMMERCIAL ENERGY WORKING GROUP

Un puternic grup de lobby cu sediul în Washington. Nimeni nu știe pe cine reprezintă și nu are site. Este descris ca „un grup divers de firme comerciale din industria energetică". Operează în afara firmei internaţionale de practică juridică Sutherland Asbill & Brennan. Face lobby pentru cei mai mari utilizatori de instrumente financiare derivate din energie la nivel global, dar nimeni nu știe cu adevărat cine sunt membrii grupului.

Fluxul de știri
0