Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăuienii îl ajută pe Chirtoacă să plece

© Sputnik / Евгений ПанасенкоДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Ideea demiterii lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar General al municipiului Chișinău pare să adune tot mai mulți susținători. Doritorii de a-l elibera pe edil de povara gospodăriri capitalei au inițiat o petiție online.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Din momentul lansării acesteia, petiția online a fost semnată în doar câteva ore de câteva sute de chișinăuieni. Iar datorită faptului că nemulțumirea față de activitatea primarului Dorin Chirtoacă se manifestă plenar pe rețelele de socializare, petiția a fost redistribuită de nenumărați utiliyatori.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă va fi demis după nuntă și va avea mult timp pentru familie

”În anii în care a fost la conducere acest om a făcut dintr-un oraș verde înfloritor o groapă de gunoi. Pentru lichidarea consecințelor distrugerilor provocate de acesta va fi nevoie de zeci de ani. Și asta doar în cazul în care vom începe să restaurăm orașul chiar acum, începând de azi”, se menționează în petiție.

Amintim că acum o zi un grup de consilieri municipali au adus la primăria capitalei o cerere de demisie și i-au propus lui Chirtoacă să o semneze.

”Eu am încercat să schimb lucrurile, dar de ce nu m-aș apuca, fac întotdeauna mai rău. Nu vreau ca orașul Chișinău să ajungă nr. 1 în topul celor mai urâte orașe din lume. Am obosit. Plec. Vă rog să acceptați această cerere de demisie” se spune în textul cererii de demisie.

În cadrul unei emisiuni televizate, primarul a afirmat că este gata să-și dea demisia doar dacă peste noapte toți locuitorii Chișinăului se vor mobiliza și îi vor cere acest lucru. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla.

Fluxul de știri
0