Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierii moldovean și cel ceh au examinat situația din Ucraina

© photo: gov.mdПремьер-министры Молдовы и Чехии Павел Филип и Богуслав Соботка
Премьер-министры Молдовы и Чехии Павел Филип и Богуслав Соботка - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul vizitei sale la Chișinău, șeful Guvernului ceh Boguslav Sobodka a discutat cu omologul său din Moldova Pavel Filip situația din Ucraina și necesitatea respectării acordurilor de la Minsk.

CHIȘINĂU, 10 iun — Sputnik. Prim-ministrul Moldovei Pavel Filip și omologul său din Cehia Boguslav Sobotka, aflat într-o vizită de două zile la Chișinău, au analizat şi situația din Ucraina. Ei au confirmat acest lucru vineri, în cadrul unui briefing comun.

"Într-adevăr, am avut posibilitatea să discutăm puțin şi despre situația din Ucraina. Am ajuns împreună la concluzia că noul Guvern al Ucrainei dorește să stabilizeze situația, inclusiv în ceea ce privește securitatea. Am căzut de acord că este foarte important să fie respectate toate acordurile de la Minsk", a spus Sobotka.

Владимир Гройсман - Sputnik Moldova
Groisman, noul premier al Ucrainei, pregătit să ia mai multe decizii dificile

Autorităţile ucrainene au început în aprilie 2014 operaţiunile militare împotriva republicilor autoproclamate Lugansk şi Doneţk, care şi-au declarat independenţa după lovitura de stat din Ucraina, în februarie 2014. Potrivit ultimelor date ale ONU, peste nouă mii de persoane au devenit victime ale conflictului.

Chestiunea reglementării situaţiei din Donbas este examinată inclusiv în cadrul reuniunilor grupului de contact de la Minsk, care, din septembrie 2014, a adoptat deja tei documente privind paşii ce urmează să fie întreprinşi în vederea deescaladării conflictului. Însă şi după încheierea acordurilor de pace între părţile conflictului, sunt trase în continuare focuri de armă.

Fluxul de știri
0