Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Groisman, noul premier al Ucrainei, pregătit să ia mai multe decizii dificile

© Sputnik / Александр Максименко / Accesați arhiva multimediaВладимир Гройсман
Владимир Гройсман - Sputnik Moldova
Abonare
După alegerea sa în fruntea Cabinetului de Miniştri, fostul spicher al Radei i-a îndemnat pe aleşii poporului la o activitate comună în interesele Ucrainei.

CHIŞINĂU, 14 apr — Sputnik. Rada Supremă a Ucrainei a acceptat joi demisia lui Arseni Iaţeniuk şi l-a ales în funcţia de şef al Guvernului pe Vladimir Groisman, care a fost până la moment preşedintele Parlamentului de la Kiev.

Fracţiunile parlamentare „Blocul Petro Poroşenko" şi „Frontul Popular" au susţinut cu 206 voturi candidatura noului premier.

„Îmi depun astăzi împuternicirile de preşedinte al Radei Supreme… Vreau să le mulţumesc tuturor deputaţilor, liderilor fracţiunilor pentru munca destul de complicată pe care am depus-o împreună. Jur să elaborăm împreună decizii favorabile statului, deşi acestea nu vor fi deloc simple", a declarat Groisman în Rada Supremă.

Kyjev - Sputnik Moldova
Ucraina, în căutarea cabinetului de miniștri, a premierului și spicherului

Anterior, Iaţeniuk a declarat că demisionează. Totodată, el a precizat că fracţiunea „Frontul Popular" va rămâne în cadrul coaliţiei. El consideră că demisia sa a survenit în urma unei crize politice artificial create, care a urmărit înlăturarea sa din funcţie.

Iaţeniuk a calificat drept reuşită activitatea celor două Guverne pe care le-a condus.

El nu a precizat cu ce se va ocupa după demisie, dar a specificat că îşi vede sarcinile mult mai larg decât împuternicirile de premier.

Fluxul de știri
0