Două motive care l-ar determina pe Dorin Chirtoacă să demisioneze

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul de Chișinău a declarat că nu va demisiona la cererea consilierilor din Consiliul Municipal Chișinău, pentru că ar fi cea mai mare prostie pe care ar face-o.

CHIȘINĂU, 10 iun — Sputnik. Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă a declarat în cadrul unei emisiuni televizate la un post privat de televiziune că ar putea demisiona din două motive.

Primul ar fi dacă ar face o prostie cu mâna lui. (De înţeles că sunt preferabile prostiile făcute "cu mâna altuia.)

„În cazul în care fac o prostie cu mâna mea, atunci aș pleca. Însă atât timp cât eu lupt pentru oraș, nu văd de ce aş pleca", a spus el.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă va fi demis după nuntă și va avea mult timp pentru familie

Al doilea motiv care l-ar determina să ia o asemenea decizie sunt locuitorii capitalei. Primarul afirmă că este gata să-și dea demisia doar dacă peste noapte toți locuitorii Chișinăului se vor mobiliza și îi vor cere acest lucru.

Dorin Chirtoacă a mai declarat că nu va demisiona la cererea consilierilor din Consiliul Municipal Chișinău, pentru că ar fi cea mai mare prostie pe care ar face-o cu mâinile sale.

Ieri, consilierii municipali din partea PPEM au adus la primăria capitalei o cerere de demisie pe care ar trebui, potrivit lor, să o semneze primarul Chișinăului.

Această cerere conţine şi motivația pentru care primarului ar trebui să facă acest pas.

„Eu știu și am știut întotdeauna că în Primărie există corupție, că oamenii numiți de mine și protejați de mine, fură ca în codru, dar eu nu am știut să mă împotrivesc și, pe alocuri, nici nu am vrut. <…> Eu am promis, dar nu vreau și nici nu mă duce capul să fac drumuri de calitate europeană, nici trotuare pentru pietoni și bicicliști, nici grădinițe pentru copiii voștri, nici să scot mirosul neplăcut din oraș", se spune între altele în cerere.

Fluxul de știri
0