Operațiune specială la Aktobe: 5 teroriști morți și 2 polițiști răniți

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Астана
Города мира. Астана - Sputnik Moldova
Abonare
Statul-major operativ de combatere a terorismului desfășoară vineri operațiunea de neutralizare a persoanelor implicate în comiterea atentatelor teroriste din 5 iunie într-un mare centru administrativ din Kazahstan.

CHIȘINĂU, 10 iun — Sputnik. Vineri, la primele ore ale dimineții, în timpul operațiunii desfășurate în Aktobe, au fost lichidați cinci teroriști, a comunicat Comitetul Securității Naționale (CSN) al Kazahstanului.

Potrivit informației CSN statul-major pentru combaterea terorismului desfășoară la 10 iunie operațiunea de reținere a persoanelor implicate în comiterea atentatelor teroriste de la Aktobe. Fiind somaţi să se preda, teroriștii au răspuns cu focuri de armă.

„În urma măsurilor operative de căutare a fost depistat locul aflării teroriștilor: un apartament într-un bloc locativ de pe strada Nekrasov… În cadrul negocierilor, teroriștii au refuzat să se predea benevol și au deschis focul. Încercările ulterioare de a-i convinge să depună armele nu au dat nici un rezultat. Forțele speciale au luat cu asalt apartamentul, iar patru teroriști care se aflau în interior au fost omorâţi", se spune în comunicat.

Города мира. Астана - Sputnik Moldova
Zi de doliu joi în Kazahstan în memoria victimelor de la Aktobe

Potrivit informaţiilor CNS, în acelaşi timp, la intersecția străzilor Measoedov șu Arânov, un complice al teroriștilor a tras dintr-o armă cu țeavă lisă în echipajul de patrulare al poliției, dar a fost lichidat în schimbul de focuri. Doi colaboratori ai poliției au fost răniți uşor.

Serviciul special a subliniat că subdiviziunile cu destinație specială ale CNS și MAI au blocat apartamentul în care erau teroriștii și „respectând măsurile de securitate, au asigurat evacuarea locatarilor". Totodată, conform datelor comitetului, nu s-au înregistrat victime și răniți în rândul populației pașnice și al colaboratorilor structurilor de forță.

„Statul-major operativ regional de combatere a terorismului continuă măsurile de stabilizare a situației, de căutare a celorlalți teroriști, de stabilire a legăturilor acestora și a eventualilor complici", se spune în comunicatul CNS.

Un grup de persoane necunoscute au comis la 5 iunie un atac armat asupra a două magazine de armament și a unității militare din Aktobe. În oraș a fost instituit regimul de operațiune antiteroristă. Potrivit informației MAI, au fost lichidați 13 bandiți. Conform ultimelor informații, în urma atacului terorist au fost ucise șapte persoane. Potrivit MAI, atacatorii sunt adepți radicali ai mișcărilor religioase netradiționale.

Fluxul de știri
0