Zi de doliu joi în Kazahstan în memoria victimelor de la Aktobe

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Астана
Города мира. Астана - Sputnik Moldova
Abonare
În orașe și sate drapelele au fost coborâte în bernă, au fost anulate emisiunile radio şi televizate de divertisment, concertele, spectacolele și ale acțiuni culturale de masă.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik.  Astăzi în Kazahstan este zi de doliu național, în memoria victimelor actului terorist de la Aktobe.

În această zi tristă, în ţară vor fi coborâte în bernă drapelele de stat și vor fi anulate activitățile distractive, posturile TV și radio vor sista difuzarea publicităţii și a programelor de divertisment.

Назарбаев и Путин обсудили развитие ЕЭС и борьбу с терроризмом - Sputnik Moldova
Video
Nazarbaev și Putin au discutat despre UEA și combaterea terorismului

Decretul prin care ziua de 9 iunie a fost declarată zi de doliu a fost semnat de președintele ţării, Nursultan Nazarbaev. Totodată, șeful statului a exprimat profunde condoleanțe tuturor rudelor și apropiaților victimelor.

Nazarbaev a menționat că „extremismul și terorismul amenință nu doar securitatea țării, ci a întregii omeniri" și a chemat cetățenii să fie vigilenți și să coopereze cu organele ocrotirii ordinii de drept.

Un grup de persoane necunoscute au comis la 5 iunie un atac armat asupra a două magazine de armament și a unității militare din Aktobe. În oraș a fost instituit regimul de operațiune antiteroristă. Potrivit informației MAI, au fost lichidați 13 bandiți.

Conform ultimelor informaţii, în urma atacului terorist au fost ucise șapte persoane. Potrivit MAI, atacatorii sunt adepți radicali ai mișcărilor religioase netradiționale. Şase extremişti mai sunt în căutare.

Fluxul de știri
0