Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM a votat cu PSRM împotriva Corinei Fusu

© Sputnik / Евгений ПанасенкоCorina Fusu Корина Фусу
Corina Fusu Корина Фусу - Sputnik Moldova
Abonare
Dezbaterea moțiunii simple privind activitatea ministrului Educației, Corina Fusu, s-a produs cu surprize. La un moment dat liberal-democrații au declarat că vor vota împotriva ministrului, chiar dacă nu sunt solidari cu socialiștii.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Joi, ministrul Educației, Corina Fusu, care este exponenta Partidului Liberal condus de Mihai Ghimpu, s-a prezentat în fața deputaților, fiind obligată de lege să răspundă la întrebările și acuzațiile formulate de deputații PSRM, care au depus o moțiune simplă.

Surpriza în cadrul dezbaterii moțiunii simple contra ministrului Educației a venit din partea deputaților din fracțiunea PLDM. Aceștia au criticat-o dur pe Corina Fusu pentru modul în care gestionează domeniul educațional.

Корина Фусу - Sputnik Moldova
Societate
Fusu ar putea fi, în accepţia lui Ghimpu, un promotor al gândirii comuniste

Chiar dacă au spus că nu se solidarizează cu socialiștii, liberal-democrații au menționat că vor vota totuşi pentru demiterea lui Fusu.

Potrivit liberal-democraților, Corina Fusu a promovat în sistemul de educație interesele PL și oamenii din PL. Alte acuzații se referă la faptul că Fusu nu ar fi implementat reformele și proiectele europene inițiate de fostul ministru al Educației.

Activitatea lui Fusu a fost criticată și de deputații rămaşi în PCRM. Aceștia au criticat, între altele, faptul că numărul de școli se reduce.

Pentru moțiunea simplă ce vizează activitatea Corinei Fusu în fruntea Ministerului Educației au votat doar 31 de deputați dintre cei peste 80 prezenți. Astfel, moțiunea nu a fost susținută de Parlament.

Fluxul de știri
0