Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Funcţionar: proiectanții sunt responsabili de construcția avariată de la Râșcani

© Sputnik / Мирослав РотарьНа Рышкановке обвалился участок земли
На Рышкановке обвалился участок земли - Sputnik Moldova
Abonare
Inspecția în construcții a dispus să fie luate toate măsurile pentru ca clădirea filialei băncii comerciale, situată în imediata apropiere de locul surpării, să nu se prăbuşească.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik. Antreprenorul care execută lucrările de construcţie la obiectivul de pe strada Miron Costin, unde a avut loc surparea unei porțiuni de teren, trebuie să prezinte toate documentele de care dispune la Inspecția de Stat în Construcții, a declarat pentru jurnaliști Veaceslav Potop, vicedirectorul instituţiei de control.

De asemenea, inspecția în construcții a dispus să fie luate toate măsurile pentru ca clădirea filialei băncii comerciale, situată în imediata apropiere de locul surpării, să nu se prăbuşească.

ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Accidente
Grozavu ştie de ce s-a surpat pământul în sectorul Rîşcani

Alunecarea de teren din sectorul Râşcani al capitalei s-a produs miercuri la 22.32. După cum a comunicat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI al RM (SPCSE), Diana Ţurcan, „în preajma sediului băncii erau executate lucrări de consdrucţie a fundaţiei unei clădiri. Muncitorii au observat seara că suprafaţa terenului începe să se surpe, ceea ce a dus la dărîmarea scărilor instituţiei financiare". Suprafaţa prăbuşită a constituit 20 de metri pătraţi. Surpătura s-a extins până la clădirea filialei unei bănci comerciale din ţară. Ca urmare, această unitate a instituţiei financiare a fost închisă temporar.

Vicedirectorul Inspecției de Stat în Construcții a menționat că, potrivit procedurii, departamentul controlează construcţiile la etapa finală. Din acest motiv, inspectorii nu au vizitat mai devreme terenul din strada Miron Costin.

"Responsabilitatea pentru executarea lucrărilor o poartă proiectanții și lucrătorii tehnici care au verificat până în prezent obiectul", a explicat Potop.

Funcționarul a declarat că motivele definitive care au dus la surparea fundamentului construcției din strada Miron Costin vor fi examinate împreună cu compania de construcții care efectuează lucrările.

După alunecările de teren din strada Miron Costin, sectorul Râșcani, procuratura a pornit un dosar penal pe faptul executării necalitative a construcțiilor (art.257, p. 3 din CP al RM).

Fluxul de știri
0