Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Revoltă și incendiere, puse la cale de deținuții din închisoarea de la Goian

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Doisprezece deținuți ai penitenciarului pentru minori au instigat la dezordini și au provocat un incendiu care a distrus o parte considerabilă din bunurile instituției de corecție.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputink. Câțiva deținuți ai penitenciarului nr.10 pentru minori au au instigat la acţiuni de dezordine şi au provocat un incendiu, a comunicat Departamentul Instituțiilor Penitenciare.

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doi deținuți se ocupau cu șantajul chiar din celula închisorii

Potrivit sursei, incidentul s-a produs miercuri seara, când 12 deţinuţi minori au instigat la acțiuni care dezorganizează activitatea penitenciarului, provocând un incendiu și distrugând mai multe bunuri aflate pe un etaj al blocului de detenţie, valoarea cărora încă nu este estimată.

Dept motiv al revoltei a servit faptul că minorii au solicitat acces la produse de tutungerie, care le sunt interzise în detenție.

Administrația închisorii nu a aplicat forța, convingându-i pe instigatori să se potolească.

Despre incident au fost anunțate poliția și Procuratura sectorului Râșcani al capitalei, precum și instituția ombudsmanului. Incendiul a fost lichidat de pompieri. Deocamdată nu a fost estimată valoarea pagubelor materiale.

Departamentul Instituțiilor Penitenciare a iniţiat o anchetă internă. Cei care se vor face vinovați de organizarea dezordinilor ar putea fi trași la răspundere penală suplimentară.

Fluxul de știri
0