Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Donație de păcură: a doua garnitură a ajuns din România în Moldova

© Preşedinţia Republicii MoldovaPremierul român, Dacian Cioloş şi preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, Bucureşti, 17.02.2016
Premierul român, Dacian Cioloş şi preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, Bucureşti, 17.02.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
În timpul apropiat urmează să fie transportată pe cale feroviară celelalte 10-11 garnituri cu păcură. Transportarea acestora va fi asigurată de către Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Joi, a ajuns la Chișinău cea de-a doua garnitură de păcură, donată de Guvernul de la București. Păcura face parte din ajutorul umanitar nerambursabil oferit de Guvernul României cu titlu gratuit Republicii Moldova, anunță serviciul de presă al Guvernului de la Chișinău.

Продукты питания - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Autoritățile au comunicat cum vor distribui ajutorul umanitar din România

Sursa oficială subliniază că la evenimentul de recepționare a participat vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega, reprezentanții Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a României, precum și conducerea Agenției Rezerve Materiale şi a  S.A. “Termoelectrica”.

”Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a exprimat gratitudine României pentru ajutorul acordat cetățenilor țării noastre. De asemenea, vicepremierul a menționat că păcura recepționată va fi utilizată în cel mai corect și transparent mod, astfel, să fie respectată cerința stabilită de Executivul de la București”, se spune în comunicatul de la Guvern.

Reprezentanții S.A.“Termoelectrica” i-au prezentat vicepremierului informații privind condițiile de depozitare a păcurii dar și modalitatea de păstrare.

Sursa oficială menționează că în timpul apropiat urmează să fie transportată pe cale feroviară celelalte 10-11 garnituri cu păcură. Transportarea acestora va fi asigurată de către Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Anterior, Guvernul României a donat Republicii Moldova circa 1170 tone de zahăr și 20 de mii de colete cu produse alimentare. Acest ajutor umanitar a fost distribuit persoanelor cu dizabilități severe, copiilor cu dizabilități, copiilor rămași fără ocrotire părintească, veteranilor de război și altor persoane aflate într-o situație dificilă.

Fluxul de știri
0