Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile au comunicat cum vor distribui ajutorul umanitar din România

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Accesați arhiva multimediaПродукты питания
Продукты питания - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la București vor trimite în ţara noastră conserve, făină, paste făinoase, mei, carne, legume și alte produse.

CHIȘINĂU, 16 mar — Sputnik. Ajutorul umanitar din România va fi repartizat în toate localitățile din Republica Moldova. În acest scop, în întreaga țară vor fi constituite comisii speciale.

Nicolae Timofti şi Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decis: Guvernul României va acorda ajutor umanitar Moldovei

Produsele primite urmează să fie distribuite locuitorilor din satele și orașele ţării de către administrațiile locale și lucrătorii sociali. Această decizie a fost luată la ședința Comisiei Interdepartamentale pentru Ajutoarele Umanitare.

Guvernul României a alocat 1170 de tone de zahăr, 20 de mii de colete cu produse alimentare — făină, paste făinoase, mei, conserve din carne și legume, pateu, dar și peste 16 mii de tone de păcură, destinate prevenirii unor situații critice în domeniul energetic.

La 10 martie, Agenției Rezerve Materiale din Moldova i-a fost transmis primul lot de zahăr — 203 tone, iar câteva zile mai târziu au fost expediate 204 tone de zahăr la Chișinău.

Fluxul de știri
0