Cioloș: Rusia este un vecin important. SAR nu este îndreptat împotriva Rusiei

© Sputnik / Оксана Джадан / Accesați arhiva multimediaВоенные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии
Военные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă priviți în istorie, România nu a fost caracterizată de agresiune și nu o să o facem acum", a declarat prim-ministrul României pentru un post de televiziune francez.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik. Șeful executivului român, Dacian Cioloș, a declarat că Rusia este un vecin important al României și, prin scutul antirachetă(SAR) de la Deveselu, Bucureștiul nu a luat nici un fel de măsuri împotriva Moscovei.

Визит президента РФ В. Путина в Грецию - Sputnik Moldova
Putin despre scutul antirachetă din România: Rusia va fi nevoită să reacţioneze

„Nu suntem noi cei preocupați de asta. Pur și simplu am luat niște măsuri, România a decis să intre în NATO, România este la frontiera NATO. Suntem într-o zonă de conflicte care nu sunt provocate de România sau de statele Uniunii Europene. Rusia este un vecin important, dar România nu a luat măsuri împotriva Rusiei. Am spus asta clar, sistemul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei", a precizat Dacian Cioloș într-un interviu pentru postului de televiziune francez TF1.

Prim-ministrul României a mai menționat că în Europa de Est este o situație instabilă și țara sa întreprinde măsuri defensive.

"Trebuie să ne gândim cum să ne apărăm în cazul în care se întâmplă ceva. Dacă priviți în istorie, România nu a fost caracterizată de agresiune și nu o să o facem acum", a spus Cioloș.

Totodată, șeful executivului de la București a mai precizat că la summitul NATO de la Varșovia România va cere solidarizarea țărilor-membre ale Alianței pentru consolidarea flancului estic al acestei structuri.

„Cerem o solidaritate din partea NATO. Va fi un summit NATO la Varșovia. Este ocazia cu care putem să discutăm despre poziționarea NATO la pe flancul estic și să luăm măsuri pentru a descuraja orice potențial conflict pe teritoriul NATO", a mai spus premierul.

Fluxul de știri
0