ȘOC: Dan Condrea opera cu o clonă despre care nici DNA nu știa

© AP Photo / Andreea AlexandruDan Condrea
Dan Condrea - Sputnik Moldova
Abonare
Dezinfectanții diluați erau vânduți în spitalele de stat nu doar de firma Hexi Pharma proprietatea lui Dan Condrea, dar și de o altă firmă de-a sa, Hexi Farma, înregistrată în același sediu. Suma vânzărilor s-a ridicat la 400.000 de euro.

BUCUREŞTI, 9 iunie — Sputnik. Există spitale care au semnat contracte şi cu Hexi Pharma, şi cu Hexi Farma.

În afară de Hexi Pharma, Dan Condrea mai avea o companie denumită Hexi Farma. Descoperirea aparţine jurnaliştilor GSP Mirela Neag, Cătălin Tolontan şi Marius Mărgărit. Despre clona companiei Hexi Pharma nu ştia nimeni, nici DNA, Ministerul Sănătății sau SEAP. Hexi Farma vindea tot dezinfectanţi diluaţi către spitale, obţinând astfel contracte de 400.000 de euro, potrivittolo.ro.

Dan Condrea - Sputnik Moldova
Dan Condrea ar fi fost ofiţer SIE şi a fost filat în permanenţă de SRI şi CIA

Firma a livrat şi ea dezinfectanţi către spitale în valoare de 400.000 de euro. Există însă spitale care au semnat contracte cu Hexi Pharma şi cu Hexi Farma. Spitalul Județean de Urgență Brăila ia de la Hexi Farma dezinfectanți în valoare de 115.000 lei în august 2014. În septembrie 2014, o lună mai târziu, acelaşi spital semnează cu Hexi Pharma un contract de antiseptice pentru mâini de 2,9 milioane de lei.

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea achiziționează de la Hexi Farma detergent dezinfectant în valoare de 96.000 de lei în septembrie 2014. În octombrie 2014, acelaşi spital încheie un contract cu Hexi Pharma pentru cumpărarea aceluiași detergent dezinfectant în valoare de 1,2 milioane de lei. Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș este ultimul spital care a încheiat contracte cu Hexi Pharma şi cu Hexi Farma.

"Nu am ştiut că există o firmă care livra aceleaşi dezinfectante diluate şi care se numeşte Hexi Farma. Am o singură amintire stranie: la un moment dat, în fabrică ne-au dat halate cu Farma, scris cu «F». Am crezut că e o eroare de scriere", a declarat lui Cătălin Tolontan o sursă din interiorul Hexi Pharma.

Fluxul de știri
0