Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Nazarbaev și Putin au discutat despre UEA și combaterea terorismului

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Joi, la Astana, în cadrul unei vizite de stat întreprinsă de Vladimir Putin în Kazahstan, președintele FR a avut o întrevedere cu președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev.

Subiectul principal al întrevederii a fost îmbunătățirea colaborării economice între cei mai mari parteneri comerciali și membri ai Uniunii Euroasiatice. Totuși, tema combaterii terorismului internațional și asigurării securității în regiunea central-asiatică a „concurat" cu blocul economic în cadrul negocierilor, transmite AȘ „Novosti-Kazahstan".

Președintele Kazahstanului a menționat că volumul redus al circulației mărfurilor înregistrat în ultima perioadă este o consecinţă a prețurilor mici la pozițiile de bază exportate de către Kazahstan în Rusia, dar s-a arătat convins că volumul va fi restabilit.

„În mod tradițional, Rusia este cel mai mare partener comercial al Kazahstanului, circulația medie anuală reciprocă a mărfurilor însumând circa 21 de miliarde de dolari", a spus Nazarbaev.

Totodată, în timpul întrevederii s-a acordat o atenție deosebită „problemelor actuale de pe agenda internațională a zilei", principala dintre ele fiind combaterea grupării radicale SI. Nazarbaev a propus să fie creat un for care să se numească „Islamul împotriva terorismului".

Această idee a fost susținută de Vladimir Putin care a menționat că ea este deosebit de actuală pentru țările în care majoritatea populației este de confesiune islamică. Putin a mai adăugat că nu înțelege cum pot partenerii americani să critice acțiunile de combatere a terorismului internațional desfășurate de Rusia în Siria și să refuze un dialog direct privind reglementarea politică a situației în această țară.

Fluxul de știri
0