Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dosarul Filat: judecata continuă

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul audierilor programate pentru ziua de joi, instanța de judecată va continua examinarea demersurilor din partea apărării. Ședința va începe la ora 14.30.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik. Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei va continua joi examinarea în fond a dosarului în care figurează în calitate de bănuit ex-premierul Republicii Moldova Vladimir Filat.

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Filat tace și nu mâncă deja de patru zile

La mijlocul lunii octombrie 2015, deputații Parlamentului RM au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Filat. Acesta se află în arest preventiv de la 17 octombrie 2015. Fostul prim-ministru este învinuit de corupere pasivă trafic și de influență în cazul delapidărilor din sistemul bancar. La 22 decembrie 2015, ancheta a transmis instanței de judecată o parte din materialele cu învinuirile aduse lui Filat. Procesul de judecată împotriva politicianului a demarat la 5 ianuarie 2016.

La 18 mai, Judecătoria sectorului Buiucani i-a prelungit arestul preventiv lui Filat cu încă 30 de zile.

În cadrul audierilor prevăzute pentru joi, judecătorii vor continua examinarea solicitărilor din partea apărării inculpatului Filat.

Ședința este prevăzută pentru ora 14.30.

Fluxul de știri
0