Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat tace și nu mâncă deja de patru zile

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul PLDM, Vlad Filat, nici nu mănâncă și nici nu face declarații. Procurorul susține că prin amenințarea cu greva foamei el nu va reuși să obțină să fie achitat, iar avocatul refuză să dea informaţii despre starea lui de sănătate.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Liderul PLDM, deputatul Vlad Filat, s-ar afla în greva foamei deja de patru zile. Cel puțin asta susține avocatul acestuia, Igor Popa.

”Domnul Filat se află deja a patra zi în greva foamei”, a declarat avocatul Igor Popa.

Владимир Филат Vlad Filat - Sputnik Moldova
Politică
A fost dezlegat misterul carcerei și ”excursiilor” la Vlad Filat

Potrivit avocatului, astfel Vlad Filat ”continuă să-și exprime protestul față de acțiunile ilegale ale actorilor care trebuie să facă justiție în țara noastră”.

Fiind rugat să se refere la starea de sănătate a clientului său, Igor Popa a spus:

”Mă abțin să comentez starea lui de sănătate”.

Totodată, Popa a specificat că Filat nu refuză să facă declarații, ci dorește să vorbească în fața unei instanțe de judecată imparțiale. Iar din cauza că nu au încredere în acest complet de judecată, care examinează fondul cauzei, avocații lui Vlad Filat au cerut recuzarea instanței. Însă un alt complet de judecători a respins această cerere.

Anterior, fiind solicitată de jurnaliști să comenteze faptul că Filat a declarat greva foamei, procurorul Adriana Bețișor a specificat:

”Vlad Filat nu a intrat în greva foamei din cauza procurorilor. Dacă ne amenință cu greva foamei, credeți că va fi achitat?”.

Procurorul a mai spus că Filat a refuzat marți să facă declarații.

”E dreptul lui. Este dreptul lui de a tăcea”, a  punctat Bețișor.

Fluxul de știri
0