PANICĂ: Franţa a decretat stare de CATASTROFĂ naturală

© REUTERS / Christian HartmannFrench firefighters on small boats evacuate residents from a flooded area after heavy rainfall in Nemours, France, June 1, 2016
French firefighters on small boats evacuate residents from a flooded area after heavy rainfall in Nemours, France, June 1, 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Inundațiile grave din aproximativ 800 de comune din Franța au determinat guvernul de la Paris să instaureze miercuri starea de catastrofă naturală. Codul galben de furtuni violente rămâne valabil în continuare.

BUCUREŞTI, 8 iunie — Sputnik. Decizia a fost luată în ședința de guvern, 215 dosare ale altor localități urmând să fie analizate.

Река Сена, Париж. - Sputnik Moldova
INUNDAŢII: stare de catastrofă naturală aproape pe întreaga Planetă. Ce urmează

Până la această oră, 782 de comune din șase departamente sunt în stare de catastrofă naturală, decizia fiind luată miercuri în ședința de guvern, a indicat ministrul de interne Bernard Cazeneuve, transmite Agerpres. Pericolul ar putea fi şi mai mare, în jur de 215 dosare ale altor localități așteaptă să fie analizate.

În ultima săptămână intemperiile au provocat creșteri bruște ale nivelelor apelor în nordul Franței și decesul unui bărbat de 70 de ani care a murit înecat în mașina sa. Codul portocaliu de furtuni violente se menţine pentru 18 departamente din nord-estul țării. Pagubelor inundaţiilor se ridică până acum la aproximativ 900 de milioane — 1,4 miliarde de euro.

Ploile torenţiale nemaiîntâlnite în Franța au omorât 4 persoane săptămâna trecută. Mii de oameni și-au pierdut toate bunurile. Muzeele Luvru şi Orsay au fost închise, Sena crescând sâmbătă la cel mai înalt nivel al său din 1982.

Fluxul de știri
0