Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Are nevoie Moldova de tribunale de muncă

© Sputnik / Мирослав РотарьОлег Будза
Олег Будза - Sputnik Moldova
Abonare
În opiniei conducerii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), ţara are nevoie de instanţe judecătoreşti speciale care să soluţioneze litigiile de muncă dintre angajatori şi angajaţi.

CHIŞINĂU, 8 iun — Sputnik. Sindicatele insistă asupra creării în Moldova a instanţelor specializate pentru soluţionarea litigiilor de muncă, a declarat în faţa jurnaliştilor preşedintele CNSM Oleg Budza.

„ Au fost depuse eforturi considerabile în acest sens datorită cărora s-a demonstrat că astfel de instanţe în condiţiile noastre sunt necesare", a subliniat Budza.

Олег Будза - Sputnik Moldova
Societate
Liderul sindicatelor din Moldova, despre principalele probleme ale angajaților

Potrivit acestuia, nu este vorba neapărat de tribunalele de muncă, dar se poate merge pe calea creări unor complete de judecată specializate.

Marţi, CNSM a marcat Ziua lucrătorului sindical din Moldova.

Din componenţa CNSM fac parte peste 700 de organizaţii primare, cu 30 de mii de lideri şi şefi ai comitetelor sindicale.

Potrivit lui Budza, 93% dintre angajaţii organizaţiilor sindicale primare nu sunt remuneraţi pentru activitatea lor pe acest tărâm.

Fluxul de știri
0