Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi polițiști riscă ani grei de pușcărie. Iată ce au făcut la Vadul lui Vodă

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016
Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Denunțătorul a declarat că inspectorii respectivi l-au oprit în timp ce se deplasa cu automobilul personal pe un tronson de drum din regiunea orașului Vadul lui Vodă. Fiind supus testului de alcoolemie cu aparatul Drager, s-ar fi stabilit că conducătorul auto este în stare de ebrietate.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Doi angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și de procurorii Anticorupție. Aceștia ar fi estorcat 7000 de lei de la un conducător auto, informează serviciul de presă al SPIA.

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un polițist de frontieră va compărea în fața judecății

Potrivit sursei, inspectorii au fost reținuți la 7 iunie curent, după ce colaboratorii Secției urmărire penală a SPIA al MAI au inițiat un dosar penal în baza unei plângeri depusă de către conducătorul auto de la care cei doi angajați ai poliției ar fi cerut mită.

Denunțătorul a declarat că inspectorii respectivi l-au oprit în dimineața aceleiași zile, în timp ce se deplasa cu automobilul personal pe un tronson de drum din regiunea orașului Vadul lui Vodă. Fiind supus testului de alcoolemie cu aparatul Drager, s-ar fi stabilit că conducătorul auto este în stare de ebrietate.

După ce au constatat prezența alcoolului, polițiștii ar fi estorcat de la acesta suma de 7000 de lei, pentru a nu-l documenta pentru faptele comise.

”Urmare a desfășurării măsurilor speciale de investigaţii și acţiunilor procesual-penale necesare, ofițerii SPIA de comun cu procurorii Anticorupție, i-au reținut pe cei doi polițiști în flagrant delict, în timp ce primeau banii”, a anunțat SPIA.

Automobilul de serviciu al acestora a fost percheziționat și au fost depistați 15624 de lei și 522 de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

Suspecții au fost escortați la sediul Procuraturii Anticorupție unde au fost audiați și au fost reținuți pentru 72 de ore.

SPIA subliniază că pentru astfel de infracțiuni legislația penală a Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani și o amendă în mărime de până la 160000 lei, precum și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Fluxul de știri
0