Hillary Clinton reprezintă Partidul Democrat la alegerile din noiembrie

© AFP/ JONATHAN ALCORNДемократический кандидат в президенты США Хиллари Клинтон
Демократический кандидат в президенты США Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Abonare
Hillary Clinton a sărbătorit marţi seara victoria din alegerile primare ale democraţilor printr-un discurs ţinut la New York în care a insistat asupra istoricităţii învestiturii unei femei pentru prima dată în istoria Statelor Unite.

BUCUREŞTI, 8 iunie — Sputnik. Clinton a declarat că victoria ei aparţine femeilor şi bărbaţilor care s-au sacrificat şi au făcut posibil acest moment.

An American Flag is seen through razor wire at Camp VI in Camp Delta where detainees are housed at Naval Station Guantanamo Bay in Cuba - Sputnik Moldova
Clinton l-a învinuit pe Trump de tiranofilie, iar el pe ea - de trădare de stat

Hillary Clinton l-a învins în cadrul primarelor pe senatorul Bernie Sanders şi se va confrunta cu Donald Trump la alegerile din noiembrie pentru câştigarea preşedinţiei americane. Fostul secretar de stat a revendicat marţi victoria la primarele democrate cu prilejul unui discurs la New York. Clinton a subliniat caracterului istoric al învestiturii sale pentru a reprezenta Partidul Democrat la prezidenţialele din noiembrie.

"Mulţumită vouă, am făcut un pas important. Este pentru prima dată în istoria țării noastre când o femeie este învestită de unul dintre marile partide. Victoria din această seară nu este a unei persoane, ea aparţine unei generaţii de femei şi bărbaţi care s-au luptat şi sacrificat şi au făcut posibil acest moment", a declarat la Brooklyn fosta Primă Doamnă în vârstă de 68 de ani.

Hillary Clinton l-a atacat în discursul ei pe adversarul republican, Donald Trump, spunând că podurile sunt mai bune decât zidurile, aluzie la intenţia omului de afaceri de a construi un zid la graniţa cu Mexic.

Donald Trump este susţinut de multe persoane publice, mai ales de medici, dar şi de numeroase clinici private, în construirea zidului pentru oprirea imigranţilor ilegali şi interzicerea traficului cu droguri.

Fluxul de știri
0