Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Secretul Gărzii Populare din Orhei

© orhei.mdGarda Populară din Orhei
Garda Populară din Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit primăriei oraşului Orhei, localitatea a devenit mult mai sigură în ultima perioadă, iar ordinea e la ea acasă. Una dintre principalele premise ale acestei situaţii este garda populară din Orhei, care nu poate fi comparată cu nici o structură similară din localităţile ţării.

CHIŞINĂU, 19 apr – Sputnik. Siguranţa orheienilor e pe mâini bune, iar asta se datorează în bună măsură gărzii populare ce a fost instituită de primarul Ilan Şor. Astfel, oraşul a devenit mai sigur, iar ordinea publică e la ea acasă, subliniază serviciul de presă al primăriei Orhei.

Instituţia îşi argumentează afirmaţia, invocând datele statistice. Astfel, în primele trei luni ale anului curent numărul de infracţiuni înregistrate în localitate s-a redus vizibil comparativ cu perioada similară a anului trecut.

„Cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în cazul infracţiunilor de jafuri şi furturi de la Piaţa Centrală, din curţi, anexe şi gospodării. Au fost înregistrate 31 de crime, faţă de cele 51 din anul trecut”, a precizat instituţia.

Роспись яиц в православной гимназии Челябинска. Pictarea ouălor de Paşti. - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Orhei a lansat o invitaţie de Paşti către toţi agenţii economici

La Orhei, gărzile populare efectuează zilnic împreună cu poliţiştii razii de profilaxie, preponderent în sectoarele cu risc sporit. Datorită acestor razii, echipajele de patrulare au reţinut şi au predat poliţiei 15 persoane.

O atenţie sporită este acordată prevenirii accidentelor, inclusiv la trecerile de pietoni. În fiecare zi, colaboratorii Gărzii Populare patrulează zonele respective, acordând asistenţă elevilor la traversarea străzilor.

De asemenea, Garda Populară asigură ordinea publică în cadrul tuturor manifestaţiilor desfăşurate la Orhei.

Actualmente, Garda Populară din Orhei este constituită din 22 de colaboratori. Aceştia sunt echipaţi cu tehnica necesară şi au la dispoziţie automobile noi.

Fluxul de știri
0