Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Orhei sunt alocate în continuare cele mai mari indemnizații la naștere

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Edilul i-a felicitat pe părinții micuților. Totodată, el și-a exprimat speranța că aceștia ”vor mai oferi un asemenea prilej de revedere”.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Primăria din Orhei și-a propus să susțină natalitatea în oraș. Una dintre măsuri este alocarea sprijinului financiar la nașterea nou-născuților. Cel mai recent, de alocarea acestui tip de ajutor au beneficiat 27 de familii din Orhei.

Serviciul de presă al primăriei Orhei a precizat că cele 27 de familii cu nou născuți au primit ajutoare în mărime de 7 mii de lei și de 10 mii de lei.

”Încă 27 de tinere familii din Orhei s-au ales astăzi cu alocaţii pentru nou-născuţi în valoare de 7 000 şi 10 000 de lei. Suportul financiar a fost oferit de către primarul Ilan Șor în cadrul unui eveniment solemn care s-a desfăşurat în incinta Primăriei”, a anunțat sursa citată.

Молодые семьи получают пособия - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Orhei au fost înmânate cele mai mari indemnizații pentru nou-născuți

Edilul i-a felicitat pe părinții micuților. Totodată, el și-a exprimat speranța că aceștia ”vor mai oferi un asemenea prilej de revedere”.

La rândul lor, beneficiarii alocației i-au mulțumit primarului pentru ajutor, afirmând că banii primiți vor fi un suport semnificativ pentru bugetul familiei și că aceştia vor compensa o bună parte a cheltuielilor de primă necesitate.

Alocația orașului Orhei pentru nou-născut a intrat in vigoare pe 1 decembrie 2015 și este o îndemnizație unică pentru nașterea copiilor, care este oferă tinerilor părinți din Orhei suplimentar la alocaţiile de stat.

Îndemnizația  a fost instituită la inițiativa primarului Ilan Șor în scopul protecţiei sociale a familiilor cu copii și stimulării creșterii natalității în oraș. Până în prezent, peste 102 de familii au beneficiat de acest suport, a precizat sursa citată.

Fluxul de știri
0