Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Orhei au fost înmânate cele mai mari indemnizații pentru nou-născuți

© Sputnik / Vladimir PolusatovМолодые семьи получают пособия
Молодые семьи получают пособия - Sputnik Moldova
Abonare
La Orhei, peste douăzeci de familii tinere în care s-a născut de curând primul copil au primit indemnizații.

CHIȘINĂU, 21 ian — Sputnik. La Orhei 23 de familii au primit joi  cele mai mari indemnizații din republică pentru nou-născuți. Ilan Șor, primarul orașului, i-a felicitat pe tinerii părinții fericiți.

„Programul nostru a demarat la 10 decembrie. Dorim foarte mult ca acest lucru să vă fie de folos, deoarece în această perioadă a vieții pe care o traversați există probleme și anumite dificultăți. Noi vă suntem mereu alături. Acesta este primul program pentru voi. Următorul va fi legat de locuința pentru tinerele familii și multe altele.  Lucrăm pentru a realiza tot ce am promis", a spus Șor.

Orhei, magazine sociale - Sputnik Moldova
Societate
Patru magazine sociale la Orhei. Cine sunt beneficiarii

Indemnizația unică la nașterea primului copil este la Orhei de 7 mii de lei, iar la nașterea celui de al doilea copil părinții primesc un ajutor de 10 mii de lei. Această sumă depășește mai mult decăt de două ori mărimea indemnizației respective din țară. Tinerii părinți apreciază foarte mult acest ajutor material care li s-a acordat.

„Este un gest foarte frumos. Până acum la noi în Orhei nu au fost acordate astfel de ajutoare la primul nou-născut", a spus corespondentului Sputnik una dintre tinerele mame.

O altă femeie a zis că în condițiile noi, cu un asemenea suport material, familiile tinere din Orhei pot să-și permită să aibă copii, fără teama pentru situația lor financiară, deja de la primele, cele mai complicate etape din viața copilului. Ea este sigură că ai lor copii vor fi mândri că s-au născut la Orhei, oraș a cărui conducere le poartă cu adevărat de grijă.

Primarul Orheiului afirmă că sporirea natalității în oraș este o sarcină de primă importanță pentru administrația locală.

„Desigur, este complicat să vorbești despre creșterea natalității abia la o lună de la demararea programului, însă sperăm foarte mult că anume așa se va întâmpla. Anume acesta este scopul programului nostru: să ajutăm mamele tinere, pentru ca să le fie mai ușor, pentru ca ele să dispună de posibilitatea de a avea mijloace financiare suplimentare deja în cel mai apropiat timp", a spus Șor pentru Sputnik.

Primarul Orheiului a menționat, de asemenea, că la primăvară în oraș va demara un nou program care prevede renovarea grădinițelor și soluționarea problemelor legate de locuințele pentru familiile tinere.

Fluxul de știri
0