Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova, invitată să participe la summit-ul NATO de la Varşovia

© Flickr / Medien BundeswehrНАТО
НАТО - Sputnik Moldova
Abonare
O delegaţie a Republicii Moldova condusă de ministrul Apărării Anatol Şalaru va participa la reuniunea ţărilor NATO de la Varşovia, din 8-9 iulie.

CHIŞINĂU, 2 iun – Sputnik. Ministrul moldovean al Apărării, Anatol Şalaru, a fost invitat să participe la summit-ul NATO de la Varşovia, care va avea loc la începutul lunii iulie. Informaţia a fost confirmată pentru agenţia Sputnik chiar de ministrul Apărării.

„Am primit invitaţie să particip la acest summit. Din componenţa delegaţiei moldoveneşti va mai face parte încă o persoană din cadrul Ministerului Apărării”, a declarat Şalaru.

Ministrul a comunicat că, deocamdată, nu este stabilit cu se mesaj va merge Moldova la această reuniune.

„Mandatul meu la acest summit trebuie să fie coordonat cu preşedintele ţării şi primul-ministru”, a precizat Şalaru.

Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti vrea oficiu de legătură al NATO la Chişinău

Potrivit ministrului, delegaţia moldovenească la summit-ul NATO preconizează să desfăşoare mai multe întrevederi bilaterale.

Summitul NATO de la Varşovia va avea loc în zilele de 8 şi 9 iulie. Printre elementele care se conturează pentru agenda tematică a summitului NATO se află implementarea completă a măsurilor adoptate la summit-ul din Marea Britanie din 2014, cu prioritate a Planului de Acţiuni pentru creşterea capacităţii operaţionale a NATO; continuarea adaptării NATO la realităţile noului mediu de securitate, prin adoptarea de măsuri de consolidare a posturii de apărare şi descurajare; îndeplinirea obiectivului de asigurare a resurselor pentru apărare; întărirea politicii de parteneriate, inclusiv prin consolidarea cooperării NATO-UE; reafirmarea importanţei  politicii de extindere, avansarea proiectului de apărare antirachetă; consolidarea rolului NATO în domeniul apărării cibernetice şi, în plan mai larg, al combaterii ameninţărilor de tip hibrid.

Fluxul de știri
0