Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sputnik a semnat acorduri cu mass-media din Liban şi Siria

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaФорум "Новая эпоха журналистики: прощание с мейнстримом"
Форум Новая эпоха журналистики: прощание с мейнстримом - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţia de presă şi radio Sputnik a semnat pentru prima dată un acord de colaborare cu mass-media din Siria şi Liban, care prevede schimbul de informaţii, organizarea evenimentelor comune şi activitatea în vederea consolidării colaborării în domeniul informaţional între ţările lor.

CHIŞINĂU, 7 iun — Sputnik. Agenţia de presă şi radio Sputnik a semnat un acord de colaborare cu principalele medii de informare din regiunea Orientului Apropiat — grupului media din Liban „All Mayadeen TV" şi agenţia siriană de presă SANA. Semnarea acordului a avut loc luni la Moscova, în cadrul forumului media international „O nouă epocă în jurnalism: renunţarea la mainstream", organizat de grupul media "Rossia Segodnea".

МИА Россия сегодня - Sputnik Moldova
Rusia
La Moscova a fost inaugurat Forumul internațional mass-media

La ceremonia de semnare au participat directorul general al AIŞ "Rossia Segodnea", Dmitri Kiseliov, preşedintele consiliului de directori al grupului media „All Mayadeen TV", Ban Jiddow şi directorul general al SANA, Ahmad Dava.

Acesta este primul acord al Agenţiei Internaţionale de presă şi radio Sputnik cu mass-media din Siria şi Liban. Părţile intenţionează să facă schimb de informaţii, să organizeze evenimente comune şi să activeze în vederea consolidării colaborării în domeniul informaţional între ţările lor.

„Noi ne alegem întotdeauna partenerii conform calităţii şi nivelului jurnalistic. Sunt convins că vom interacţiona activ cu colegii din ţările arabe şi vom dezvolta colaborarea noastră profesională", a comentat Dmitri Kiseliov în contextul semnării.

Directorul general SANA a declarat la rândul său că „pentru noi este foarte importantă semnarea acordului de colaborare cu Sputnik, şi acest lucru are o valoare aparte în actualele condiţii geopolitice dificile". „Sper că împreună vom contribui la reglementarea tuturor conflictelor", a subliniat Ahmad Dava.

„Acordul semnat între Sputnik şi grupului media „All Mayadeen TV" constituie un prim pas în vederea unei perspective de lungă durată, având drept scop aprofundarea colaborării în spaţiul media", a subliniat președintele consiliului directorilor grupului media „All Mayadeen TV", Ban Jiddow.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Forumul media internațional „O nouă epocă în jurnalism: renunţarea la mainstream" se desfăşoară la Moscova în perioada 6-7 iunie 206 şi este dedicat aniversării a 75-a a legendarului „Sovinformbiuro" (Biroul sovietic de informații). Organizatorul Forumului este AIȘ „Rossia segodnea". La eveniment participă experți-media din 30 de țări ale lumii.

Fluxul de știri
0