Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: cercetarea la locul prăbuşirii elicopterului SMURD a fost finalizată

© photo: igp.gov.mdТела погибших членов экипажа вертолета SMURD доставили в Румынию
Тела погибших членов экипажа вертолета SMURD доставили в Румынию - Sputnik Moldova
Abonare
Epava elicopterului a fost ridicată de la faţa locului şi transportată la Chişinău. Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetării la fața locului.

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a anunțat că cercetarea la faţa locului a accidentului aeronautic produs în raionul Cantemir cu implicarea elicopterului SMURD, începută la data de 3 iunie curent, a fost finalizată la data de 5 iunie 2016, ora 17.00.

Elicopter SMURD prăbușit - Sputnik Moldova
Elicopterul SMURD nu era dotat cu radar meteo

Instituția subliniază că la activitatea de cercetare la faţa locului, alături de autorităţile judiciare din Republica Moldova şi de echipa de anchetă din România, au participat reprezentanți ai societății de asigurare la care era asigurată aeronava, precum şi experţi Eurocopter – Germania.

”Epava elicopterului a fost ridicată de la faţa locului şi transportată la Chişinău într-un hangar aparținând Departamentului pentru Situaţii Excepționale din Republica Moldova, urmând a fi predată autorităților române împreună cu celelalte obiecte ridicate cu ocazia cercetărilor după finalizarea procedurii de preluare a cercetării de către autorităţile române”, notează sursa.

Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare de către Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române, cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetării la fața locului.

Fluxul de știri
0