Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statistică: Moldova continuă să cumpere mai mult decât vinde

© Sputnik / Alexandr KryazhevПокупательница у прилавка с фруктами в гипермаркете "Лента" в Новосибирске
Покупательница у прилавка с фруктами в гипермаркете Лента в Новосибирске - Sputnik Moldova
Abonare
Importul în Moldova, potrivit rezultatelor din ianuarie-aprilie anul curent, a depășit de peste două ori exportul de mărfuri al ţării. Deficitul balanţei comerciale a constituit în aprilie 221,6 milioane de dolari SUA.

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Potrivit datelor statistice, în ianuarie-aprilie 2016, exportul de mărfuri realizat de Republica Moldova a constituit 595,7 milioane de dolari SUA, în descreştere cu 6,8% faţă de perioada similară a anului 2015.

Russia Bans Meat Imports From Montenegro Over Re-export From EU: Watchdog - Sputnik Moldova
Motiv de mare optimism pentru importatori şi exportatori. Ce pregăteşte Guvernul

În aprilie, exportul mărfurilor autohtone a constituit în expresie bănească 178,5 milioane de dolari, ceea ce este cu 10,2% mai mult decât în luna anterioară.

Importul, conform rezultatelor primului trimestru, a constituit un miliard 289,5 milioane de dolari, ceea ce este cu 1,2% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut. În a doua lună a primăverii din acest an, în țară au fost importate mărfuri în valoare de 400,1 milioane de dolari, ceea ce constituie cu 1,3% mai mult decât în luna martie a anului 2016.

Deficitul balanţei comerciale a constituit în aprilie 221,6 milioane de dolari SUA.

Fluxul de știri
0