Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Motiv de mare optimism pentru importatori şi exportatori. Ce pregăteşte Guvernul

© Sputnik / Vitaliy AnkovRussia Bans Meat Imports From Montenegro Over Re-export From EU: Watchdog
Russia Bans Meat Imports From Montenegro Over Re-export From EU: Watchdog - Sputnik Moldova
Abonare
Procedurile de eliberare a actelor pentru importul, exportul şi tranzitul produselor agro-alimentare ar putea fi simplificate la maximum în Moldova.

CHIŞINĂU, 10 mar – Sputnik. Ministerul Economiei va promova un proiect de lege prin care se urmăreşte simplificarea procedurii de eliberare a actelor care permit importul, exportul şi tranzitul produselor agro-alimentare, se menţionează într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al instituţiei.

Energie eoleană alternativă - Sputnik Moldova
Va ajunge oare România să importe energie din Moldova

Este vorba despre un set de propuneri de modificare a procedurii de eliberare a actelor necesare la importul, exportul şi tranzitul produselor agro-alimentare.

Proiectul de lege urmăreşte eliminarea a circa 10 acte în domeniul sanitar-veterinar şi fito-sanitar, substituirea procedurii de înregistrare la ANSA cu cea de notificare, utilizarea unui sistem informațional integrat prin care ANSA va duce evidența tuturor operatorilor, precum și eliminarea licenței pentru importul şi/sau depozitarea, comercializarea produselor de uz fitosanitar şi/sau a fertilizanţilor și licenței pentru activitatea farmaceutică veterinară şi/sau asistenţa veterinară.

Amendamentele respective, a mai menţionat sursa, au fost elaborate cu sprijinul partenerilor externi de dezvoltare.

Fluxul de știri
0