Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății pregătește terenul pentru noul sistem de salarizare

© Sputnik / Христофоров / Accesați arhiva multimediaCopil și medic. Рамаз Датиашвили, Раса Прасцевичуте
Copil și medic. Рамаз Датиашвили, Раса Прасцевичуте - Sputnik Moldova
Abonare
Mecanismul nou de salarizare al personalului medical va fi propus Guvernului spre aprobare până la sfârșitul lunii iunie curent. Pe lângă partea fixă a salariului medicilor, aceștia vor primi și o remunerare pentru competențe și performanță.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Săptămâna a început pentru specialiștii din serviciul economic al instituțiilor medicale din Moldova cu o instruire privind noul mecanism de salarizare a personalului medical. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății.

Potrivit instituției, urmează o serie de evenimente de instruire, deoarece ”la Ministerul Sănătății a început săptămâna instruirilor în legătură cu noul mecanism de salarizare al personalului medical”.

Вакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора - Sputnik Moldova
Societate
Pentru a menține cadrele în spitale, ar trebui să li se ofere salarii de deputat

Specialiștii din serviciul economic din instituțiile medico-sanitare publice din țară au fost informați în legătură cu noua modalitate de calcul a salariului pentru angajații din sistemul de sănătate.

Ministerul Sănătății amintește că venitul salarial sau salariul angajaţilor din instituţiile  medicale publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală, se constituie din:

— partea fixă a salariului, care reprezintă salariul de funcție lunar și constituie garanţia minimă de remunerare a muncii angajaţilor din instituţie, în conformitate cu funcţia deţinută;

— partea variabilă a salariului, se constituie din suplimentul la salariul de funcție lunar, stabilit pentru competenţe profesionale şi nivelul de realizare a indicatorilor de performanţă;

— alte norme şi garanţii salariale, ajutorul material, care reprezintă normele specifice de salarizare, sporurile de compensare pentru munca prestată în condiţii nefavorabile precum şi alte garanţii minime stabilite de stat. Ajutorul material  - sprijin bănesc acordat de regulă o dată în an salariaţilor la concediu sau în baza unei cereri depuse.

Ministerul Sănătății menționează că a introdus acest mecanism pentru a exclude inechitățile în salarizarea personalului medical și de a promova performanța sistemului.

Mecanismul nou de salarizare al personalului medical va fi propus Guvernului spre aprobare până la sfârșitul lunii iunie curent.

Fluxul de știri
0