Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevii riscă să plătească până la 400 de lei, dacă vor pierde manualul

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titovшкола
школа - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educaţiei a prezentat noile plăți de închiriere a manualelor pentru învățământul gimnazial și liceal în anul de studii 2016 -2017.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik. Ministerul Educației a majorat plățile de închiriere a manualelor pentru învățământul gimnazial și liceal în anul de studii 2016 —2017, precum și plățile de înlocuire a manualelor deteriorate sau pierdute.

Conform unui ordin al Ministerului, plata de chirie a unui manual în anul de studii 2016 —2017 variază între 2,00 lei și 20,60 lei, în funcție de gradul de uzură şi de costul fiecărui manual precizat pentru anul respectiv. În cazul deteriorării sau pierderii manualului, plata de înlocuire va constitui între 16,25 lei și 362,86 lei.

Elevii claselor I-IV din instituțiile de învățământ de toate tipurile, indiferent de forma de proprietate şi statutul lor juridic, se asigură cu manuale şcolare în mod gratuit de către Ministerul Educaţiei.

Schema de închiriere a manualelor şcolare se aplică pentru elevii claselor V–XII.

Plata de închiriere pentru fiecare titlu de manual şcolar se stabilește de către Fondul special pentru manuale şi se aprobă de către Ministerul Educaţiei.

Fluxul de știri
0